ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

En güvenli park

BEYŞEHİR – Halkın hizmetine giren park, kurulan güvenlik kamera sistemleri sayesinde aynı zamanda İlçe Emniyet Amirliği tarafından da 24 saat süreyle izlenip kontrol altında tutuluyor.  Aladağ’ın eteklerindeki Derbent Göleti çevresine..

En güvenli park

BEYŞEHİR – Halkın hizmetine giren park, kurulan güvenlik kamera sistemleri sayesinde aynı zamanda İlçe Emniyet Amirliği tarafından da 24 saat süreyle izlenip kontrol altında tutuluyor. 

Aladağ’ın eteklerindeki Derbent Göleti çevresine yapılan parkın ismini de kentte öğrenim gören öğrenciler belirlerken, doğal mekanın bölgenin hizmetine girmesiyle birlikte yabancı ziyaretçilerin de uğrak bir mekanı haline gelmesi bekleniyor. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, yaptığı açıklamada, doğal güzelliklerin alabildiğine gözleri okşadığı Aladağ’ın eteklerindeki Derbent Göleti’nin çevresindeki yeşil dokuyu da değerlendirerek halkın hizmetine sunmak üzere bir park çalışması yaptıklarını söyledi. Belediyenin kendi öz kaynakları ile yapımını tamamladığı parkın ismini de düzenledikleri yarışmayı kazanan öğrencilerin belirlediğini ifade eden Acar, “Bu yarışmayı kazanan iki öğrencimize ödül vereceğiz. Onlardan esinlenilerek ismi Aladağ Göl Parkı oldu” dedi. Bu ismin ilçede kendilerinin de çok beğendiği iki ayrı güzelliği içerisine aldığını ifade eden Acar, “Hem Aladağ’ın, hem de göletimizin ortaya çıktığı bir isim oldu. Burası Derbent’in vitrini olmasını düşündüğümüz bir park. 100 bin liralık bir harcamayı da kendi öz sermayemizden yaptık. Aladağ Göl Parkı’ndan dolayı yüzlerce hemşehrimizden teşekkür aldık” diye konuştu.

Uzun vadede yürüyüş ve bisiklet parkuru haline dönüştürülmesi de düşünülen göletin çevresine inşa edilen Aladağ Göl Parkı’nda köprü, şelale, kamelyalar, meşhur Derbent pidesi fırını, oyun grupları, oturma bankları, yürüyüş yolları gibi değişik aktivitelerin yapılabileceği bir mekan olarak dikkat çekiyor.

Park, yeni yapılmasına rağmen kurulan güvenlik kamera sistemiyle de Derbent İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından 24 saat süreyle izleniyor ve görüntüler kayıt altına alınıyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL