ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sanayici kadınlar işbaşında

             BEYŞEHİR – Beyşehirli sanayici ve işadamlarının da aralarında olduğu heyeti misafir eden Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu faaliyet gösteren fabrikalarda birçok kadının da çalışması..

Sanayici kadınlar işbaşında

 

           BEYŞEHİR – Beyşehirli sanayici ve işadamlarının da aralarında olduğu heyeti misafir eden Akşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu faaliyet gösteren fabrikalarda birçok kadının da çalışması dikkat çekti.
          Akşehir Organize Sanayi Bölgesi, 2005 yılından bu yana büyük bir gelişmeyle bir çok fabrikayı bünyesine kazandırdı. Sanayi bölgesinde birçok fabrika faal halde çalışırken, yatırıma kazandırılan yenilerinin inşaatı da sürüyor.
         Sanayi bölgesindeki fabrika ve işletmelerde erkeklerle birlikte bayanlar da evlerine ekmek götürmek için mesai yürütüyor.
         Bölgedeki  kuş kaçırıcı cihazların üretimini yapan bir fabrikada çalışan Pınar Ünal, bir yıldır firmada çalıştığını ve kuş kaçıran bombaların montaj işini yaptığını, günde yüze yakın cihazın montajını gerçekleştirerek evine ekmek götürdüğünü dile getirdi.
         Aynı bölgede, bir mobilya imalatçısında çalışan Zeliha Toylu ise erkeklerin bile korkarak yaptığı bir işte çalıştığını, işini severek yaptığını ifade etti.
         Sanayi bölgesindeki firma sahipleri de erkekler kadar kadınların da iş gücünde etkin rol oynamasından kendilerini oldukça memnun ettiğini söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL