ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sarı kardeşler 3’te 3 yaptı

BEYŞEHİR – Ay yıldızlı forma altında üç kardeş olarak mücadele veren Ali, Yunus ve Talha Sarı kardeşler Ukrayna’da düzenlenen Open Cup Şampiyonası’nda altın madalya mücadelesi verdi.       80 kiloda..

Sarı kardeşler 3’te 3 yaptı

BEYŞEHİR – Ay yıldızlı forma altında üç kardeş olarak mücadele veren Ali, Yunus ve Talha Sarı kardeşler Ukrayna’da düzenlenen Open Cup Şampiyonası’nda altın madalya mücadelesi verdi.
       80 kiloda ter döken Yunus Sarı tüm rakiplerini yenerek altın madalya kazandı.  Dünya şampiyonası öncesi moral kazanan Sarı, olimpiyatlar yolunda puan hanesine 10 puan daha yazdırdı.
        Artı 87 kiloda madalya şansı arayan Ali Sarı ise final müsabakasında Ukraynalı rakibine yenilerek 3’üncülük derecesi ile yetindi. Bronz madalya kazanan Ali, sakatlığı dolayısıyla maçı riske etmedi ve 3’üncülüğe razı oldu.
        En küçük kardeşlerden Talha Sarı ise 87 kiloda mücadele verdiği şampiyonada yarı final müsabakasında sakatlığının yeniden nüksetmemesi için maçı yarıda bırakmak zorunda kaldı ve üçüncülük derecesi ile yetindi.
        Tekvando antrenörü Nafiz Çakır, yaptığı açıklamada, yetiştirdiği milli sporcularını kutladı. Bu müsabakaların her üç sporcu için de önemli olduğunun altını çizen Çakır, kazandığı altın madalya ile olimpiyatlar yolunda çok önemli bir 10 puanı daha hanesine yazdıran Yunus’un performansından övgüyle söz etti. Kardeşler Ali ve Talha Sarı’nın da sakatlıkları nedeniyle müsabakalarda kendilerini fazla zorlamadığını ve en doğrusunu yaptıklarını dille getiren Çakır, “Bu maçlar Mayıs ayında yapılacak dünya şampiyonası öncesi çok önemli antrenman niteliği taşıdı. Ali ve Yunus, bu şampiyonaya hazırlanıyor. Bu hafta sonunda bu defa Moldova’ya gidecekler, orada da kendilerinden madalya bekliyorum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL