ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Şenol Köy Gezilerini Sürdürüyor

          BEYŞEHİR – Ziyaretler ile ilgili düşüncelerini aktaran Şenol, “tamamen programsız olarak yaptığımız gezilerde hemşerilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Samimi duygularıyla bizlere kucak açan hemşerilerimizin bu..

Şenol Köy Gezilerini Sürdürüyor

          BEYŞEHİR – Ziyaretler ile ilgili düşüncelerini aktaran Şenol, “tamamen programsız olarak yaptığımız gezilerde hemşerilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaşıyoruz. Samimi duygularıyla bizlere kucak açan hemşerilerimizin bu ilgisi bizleri fazlasıyla memnun etti. Sorunlarını dinlerken içten ifadeleri ile bugüne kadar yaşadıkları zorlukları bir solukta ifade eden köylülerimizin bu sorunlarını çözmek boynumuzun borcu.” Diye konuştu.
            Gündoğdu, Gönen, Sarıköy, Üçpınar, Karabayat, Damlapınar, Çukurağıl, Yunuslar, Doğancık, Çiçekler, Fasıllar, Hüseyinler, Yazyurdu, Bekdemir, Çivril, Bayat köylerini ziyaret eden MHP Beyşehir Belediye Başkanı adayı Süleyman Şenol’un, köylerin sorunlarından haberdar olduğu ve çözüm için projeleri olduğu söyledi. Süleyman Şenol, “Yeni Büyükşehir yasası ile tam anlamıyla bir kargaşanın yaşandığı yerel yönetimlerde herkes bir yetki paylaşımı içerisine girmiş. Bu kargaşada, yine köylerimizin göz ardı edileceği anlaşılıyor. Kimi Büyükşehir’i yetkili görürken kimisi de ilçe belediyesini yetkili görüyor. Köy tüzelkişiliği iptal edilen, hatta yüzyıllık kasabaları bile mahalleye dönüştüren bu yasa, şimdi de siyasi bir rantın aracı olarak kullanılmaya çalışılıyor. Beyşehir köyüyle, kasabasıyla bir bütün. Yetki kimde olursa olsun, köylümün sorunu da benim sorunum. Hiç kimseye, bir derdi için Konya yolunu göstermek ne vicdanla, ne insafla izah edilebilir. Benim hemşerim elbette sıkıntısını bana iletecek. Elbette çözümü benden isteyecek. Ben Beyşehir’in köyüyle, kasabasıyla, ilçe merkeziyle her yerinin hizmetkârı olmaya talibim.” Dedi.
          “Köyümüzün mezarlığı, içme suyu, yolu, okulu gibi doğrudan insanî sorunlarına bile yıllarca çözüm üretilmemiş. Yıllarca iktidarın tüm gücünü elinde tutanlar, köyleri oy deposu olarak görmekten öte bir bakışla bakmamışlar. Şimdi duyuyorum, bütün bu sorunları çözeceklerine dair vaatlerde bulunuyorlar. Adama sormazlar mı, dün ne yaptın da yarın ne yapacaksın diye. Köylerin nüfusu neden azalıyor? Niçin bu insanlar doğdukları toprakları terk ediyorlar? İnsanları doğdukları yerde doyurmak için bugüne kadar ne ürettiniz? On tane genci olmayan köye voleybol sahası yapmak hangi ihtiyacı karşılıyor? Bu anlayışı derhal terk etmemiz gerekiyor. Artık vaat değil hizmet zamanı gelmiştir. Sabır ve kanaatkârlık köylümüzün kaderi olmayacak. İsteyecek, sorgulayacak, hizmeti alacak.” diyen Şenol, köy-kasaba nüfusu dâhil Konya’nın üçüncü büyük ilçesi Beyşehir’in hak ettiği hizmeti alma zamanının çoktan geldiğini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL