ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sizlere minnettarız

BEYŞEHİR-Beyşehir’de yaşayan şehit aileleri ve gaziler, aynı çatı altında biraraya geldi. Beyşehir’de, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği’ne bağlı İlçe Temsilciliği kuruldu. Beyşehir İlçe Temsilcisi Mehmet Gümüşkan,..

Sizlere minnettarız

BEYŞEHİR-Beyşehir’de yaşayan şehit aileleri ve gaziler, aynı çatı altında biraraya geldi.

Beyşehir’de, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği’ne bağlı İlçe Temsilciliği kuruldu. Beyşehir İlçe Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, hizmete giren temsilcilik bürosunda yaptığı açıklamada, “Beyşehir’de, gazilerimiz ve şehit ailelerimizi iki ayrı dernek çatısı altında biraraya getiriyoruz. Artık Beyşehir, Hüyük ve Derebucaklı  gazi ve şehit ailelerimizin de sıcak bir yuvası var.”dedi.

Gümüşkan, açılmasını bekledikleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Beyşehir Temsilciliği ile birlikte bölgede yaşayan şehit aileleri ve gazilerin aynı çatı altında iki farklı dernek olarak buluşturulmuş olacağını söyledi.

ÜÇ İLÇEMİZDE 98 GAZİ VE ŞEHİDİMİZ VAR…

Beyşehir’de 22’si asker, 8’i polis olmak üzere toplam 30 şehidimiz bulunduğunu belirten Gümüşkan, 26’sı asker, 5’i polis ise toplam 31 tane yaşayan gazimiz olduğunu belirterek, “Bu 26 gazimizin 19’u Kıbrıs, 7’si ise 3713 Sayılı Yasaya tabi olan Güneydoğu gazilerimizdir. Bölgemiz nüfusuna kayıtlı olup ikameti dışarıda olan 22 gazimiz daha bulunuyor. Bunların 13’ü İzmir’de yaşıyor. Hüyük’te  11, Derebucak ilçemizde ise 4 gazimiz var. Bunların da toplamı 15’e ulaşıyor.Hepsini topladığımızda sayı 98 oluyor.”dedi.

GEZİ FAALİYETLERİ İLE BEYŞEHİR’İN TANITIMINA DA KATKIDA BULUNACAKLAR…

Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ile ilçe dışında yaşayan  gazilerimiz ve şehitlerin istatistiki verileri ortaya konulduğunda, bölgede 98 gibi büyük bir aile sayısına ulaşıldığını vurgulayan Gümüşkan, “Dile kolay 98 ismi çoluğuyla, çocuğuyla, eşiyle biraraya getirdiğinizde ortalama sayısı 300-400’a ulaşabilecek büyük bir aile var ortada. İşte bu büyük ailenin de artık Beyşehir’e geldiklerinde sıcak bir yuvası var. Biz bu büyük ve onurlu ailenin tüm fertlerini  biraraya getirip tanıştırıp kaynaştırmak istiyoruz. Çünkü, çoğu henüz birbirinden habersiz ve birbirlerini tanımıyorlar bile. Törenlerde de onlarla birarada olmak istiyoruz. Amacımız sadece bu da değil; aynı çatı altında iki farklı dernek olarak, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin sesini duyurmak, Çanakkale ve ecdat yadigarı başka yerlerimize geziler düzenlemek gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle de adımızı duyurmak istiyoruz.”ifadesini kullandı.

GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİNİN GÜR SESİ OLACAKLAR…

Aynı çatı altında biraraya gelmelerindeki bir başka amacı da; ‘dernek üyelerimizin onurunu korumak, haklarnı savunmak, sosyal yaşantılarını düzenlemek, kültürel hizmetlerde bulunmak’ olarak açıklayan Gümüşkan, Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Konya İl Temsilciliği ile irtibata geçtiklerini, bu başvuruları üzerine Beyşehir’de de bir temsilcilik kurulması yönünde karar alındığını vurguladı. 

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ve Belediye Meclis üyelerinin ise dernek olarak kendilerine Belediye İş Merkezi’nden bir yer tahsis ettiğini belirten Gümüşkan, “Başta Kaymakamlığımız ve Garnizon Komutanlığımız olmak üzere, Belediye Başkanlığımız ve meclis üyelerimiz ile gazi ve şehit ailelerimizin aynı çatı altında biraraya gelmesine maddi ve manevi olarak destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza bu büyük aile adına teşekkür ediyoruz”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL