ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tarihe yolculuk projesi

BEYŞEHİR – Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad tarafından 1226-1236 yılları arasında Beyşehir Gölü’nün güneybatısında yaptırılan, dünyada ayakta kalan tek Selçuklu Sarayı olma özelliğini taşıyan Kubadabad Sarayı’nı büyük bir ilgiyle gezen üniversite..

Tarihe yolculuk projesi

BEYŞEHİR – Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubad tarafından 1226-1236 yılları arasında Beyşehir Gölü’nün güneybatısında yaptırılan, dünyada ayakta kalan tek Selçuklu Sarayı olma özelliğini taşıyan Kubadabad Sarayı’nı büyük bir ilgiyle gezen üniversite öğrencileri saraya hayran kaldıklarını dile getirdi. ‘Tarihe Yolculuk Projesi’nin çok anlamlı olduğunu ve geziden çok memnun kaldıklarını anlatan üniversite öğrencileri Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’a teşekkür etti.
         Projenin amacının öğrencilere yaşadıkları şehri daha yakından tanımak ve sahip çıkmalarını sağlamak olduğunu belirten Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Beyşehir onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış bir şehir. 9 bin 500 yıllık geçmişi olan, hemen hemen her mahallesinde bu medeniyetlerden kalma eserlerin olduğu bir şehir. Beyşehir’in tarihi, kültürel, doğal ve sanatsal özelliklerini her fırsatta öğrencilerimize anlatmalı ve tanıtmalıyız ki, sokaklarında dolaştıkları şehrin mirasına sahip çıksınlar. Beyşehir’de eğitim gören öğrencilerimize yönelik başlattığımız ‘Tarihe Yolculuk Projesi’nin ilkini Beyşehir’in kültür elçileri olan üniversite öğrencilerimizle günümüze ulaşabilmiş tek saray yapısı olan Kubadabad Sarayı’na yaptık, belirli periyotlarla tüm örgencilerimizi ‘Tarihe Yolculuk Projesi’ gezileri kapsamında Beyşehir’in değerleriyle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL