ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Üniversite Öğrencilerine “iletişim ve Beden Dili”

         BEYŞEHİR – YURTKUR Konya Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Beyşehir Yurt Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen seminere YURTKUR Konya Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Danayiyen, Yurt İdare ve..

Üniversite Öğrencilerine “iletişim ve Beden Dili”

 

       BEYŞEHİR – YURTKUR Konya Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Beyşehir Yurt Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen seminere YURTKUR Konya Bölge Müdür Yardımcısı Mahmut Danayiyen, Yurt İdare ve İşletme Şube Müdürü Fazıl Ekinci, YURTKUR Konya Bölge Müdürlüğü Sosyal Servis Sorumlusu Mustafa Terkos, Beyşehir Yurt Müdürü Belgin Körpeli ve yurtta kalan üniversite öğrencileri katıldı.
       Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rehberlik Koordinatörü Uzman Ali Bozgedik tarafından sunumun yapıldığı seminerde “iletişim ve beden dili” konusu masaya yatırıldı.
       Zaman zaman sinevizyon eşliğinde gerçekleştirilen sunumunda iletişimsizliğe bir örnek verip iletişimin tanımını yaparak konuyu anlatmaya başlayan Bozgedik, “İletişim; duygu, düşünce ya da bilgilerin akla gelebilecek her yolla karşı tarafa aktarılmasıdır; amacı anlaşılmaktır, anlaşılmak için iletişim kuruyoruz”dedi.

İletişimin hayatın her alanında var olduğundan söz eden ve bununla ilgili örnekler de veren Bozgedik, anlatımında yer alan iletişimle ilgili bilgi ve püf noktaların 2 saatlik bir süre içerisinde tamamıyla belki anlatılamayacağını ancak mantığını kavrayanların hayatlarının her alanında iletişim ve beden dilini çok daha rahat kullanabileceğini ifade etti.İletişimin sözlü ve sözsüz olarak ikiye ayrıldığını, sözlü iletişimin kullanılan sözcükler, yaratılan ses tonu, vurgular ve iniş, çıkışlar olarak ifade edilebileceğini anlatan Bozgedik, sözsüz iletişimde ise beden dili, jest ve mimiklerin öne çıktığını belirtti.
      İletişimin yüzde 7 ile 10’unun söz, 30 ile 38’inin ses ve yüzde 55 ila 60’ının ise beden dilinden oluştuğunu da aktaran Bozgedik, şöyle devam etti: “Günlük hayatta iletişim kurabilmek için gençlerimiz ve normal insanımız maalesef 150 ile 250 kelime kullanıyor. Oysa Türkçe gibi çok zengin bir dile sahibiz. 150-250 kelime bir üniversite mezunu genç için çok zayıf kalıyor. Toplam 120 bin kelime ile iletişim kurulur. 120 bin kelimeden bahsederken, hani yüzde 10’du iletişimde  sözcüklerin yeri?  Günlük dilde işte 250 kelime çok düşük kalıyor. Eğitim seviyesi yükseldikçe ise bu rakam 500 kelimeye kadar çıkıyor.Beden diline baktığımızda daha çok şaşıracağınız bir bilgi; bir milyon tane hareketten söz ediyoruz. Vücutta bir milyon tane hareket var. Aslında belki kodlama olarak, beynimizde, bilincimizde ve bilinç altımızda bu hareketler mevcut. Bazen kullanıyoruz, bazen sözcükleri, bazen de ses tonunu kullanıyoruz iletişimde. Her birisi iletişimde tabii ki önemli. Ama beden dilinin iletişimde etkisi daha fazla.”  Seminere üniversite öğrencilerinin ilgisi yoğun olurken, bu tür faaliyetlerin gelen talepler üzerine önümüzdeki dönemde de devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL