ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Vekillerden Ödenek Müjdesi

        BEYŞEHİR-Beyşehir’de, Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulmasına karar verilen Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’na hizmet binası yapılması için gerekli olan yer sorunu, kamulaştırma bedeli olarak tahsis edilen ödenekle..

Vekillerden Ödenek Müjdesi

 

      BEYŞEHİR-Beyşehir’de, Selçuk Üniversitesi bünyesinde kurulmasına karar verilen Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu’na hizmet binası yapılması için gerekli olan yer sorunu, kamulaştırma bedeli olarak tahsis edilen ödenekle aşılacak.  

            AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Akış ve Gülay Samancı, yaptıkları ortak açıklamada, Kalkınma Bakanlığı’nın bölgeye 1 milyon liralık ödenek tahsis ettiğini bildirdi. Açıklamada, tahsis edilen ödeneğin yeni yüksekokul binasının yapımı için gerekli olan taşınmazın kamulaştırılmasında kullanılacağı belirtildi.

            Açıklamada, Ali Akkanat Yerleşkesi’nde yapılaşma için yeterli alan bulunmadığı ifade edilirken, bunun da üniversitenin bölgedeki gelişimini engellediği anımsatıldı. Mevcut yerleşke ile Yurtkur Genel Müdürlüğü’ne ait yurt binası arasında kalan taşınmazın kamulaştırılması için Kalkınma Bakanlığı’nın 1 milyon liralık ödeneğin aktarılmasını uygun gördüğü belirtilirken, alana ilk etapta hayırsever işadamı Ali Akkanat tarafından Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu için hizmet binası yaptırılacağı, gelecekte farklı fakülte binalarının yapımının da gündeme gelebileceği vurgulandı.

            Açıklamada, ödenek tahsisinden ötürü Kalkınma Bakanlığı’na ve Akkanat ailesine eğitime olan katkılarından dolayı teşekkür edildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL