ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yaban Domuzları Trafikte Tehlike Saçıyor

HÜYÜK – Hüyük’de, karayoluna çıkan yaban domuzu sürüleri sürücülerin adeta korkulu rüyası haline dönüştü. Beyşehir Gölü sazlıklarını yaşam alanı olarak seçen yaban domuzu sürüleri, Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde beslenme ihtiyaçlarını..

Yaban Domuzları Trafikte Tehlike Saçıyor

HÜYÜK – Hüyük’de, karayoluna çıkan yaban domuzu sürüleri sürücülerin adeta korkulu rüyası haline dönüştü. Beyşehir Gölü sazlıklarını yaşam alanı olarak seçen yaban domuzu sürüleri, Beyşehir ve Hüyük ilçelerinde beslenme ihtiyaçlarını giderebilmek için sık sık yakınlarındaki karayollarına çıkarak karşı arazilere geçiş yapıyor.
          Yaban domuzlarının bu geçişleri karayolunda seyir halinde olan sürücüler için tehlike oluşturuyor. Zaman zaman yola aniden çıkan domuzlara fark edemeyerek çarpan ve ölümden dönen sürücüler de bu güzergâhlarda korku dolu anlar yaşıyor. Maddi hasarlı, yaralamalı hatta ölümlü kazalara da neden olan yaban domuzlarının karayolu üzerinden geçiş yapmaları, trafik güvenliğini tehlikeye düşürüyor.
          Özellikle havanın karardığı saatlerde Beyşehir ve Hüyük ilçelerindeki yol güzergahlarında seyir halinde olan sürücülerin daha dikkatli ve yavaş seyretmeleri isteniyor. Öte yandan, karayollarındaki yaşanan tehlike; bir sürücü tarafından çekilen cep telefonu fotoğrafları ile gözler önüne serildi. Otomobiliyle Hüyük-Yenidoğan karayolu üzerinde seyir halinde olan Cüneyt Ülvan, Selki Mahallesi girişine geldiğinde çok sayıda yaban domuzunu sürü halinde karayolundan geçerken gördü. Aracını durdurarak yaban domuzlarının karayolundan geçişini bekleyen ve cep telefonundan görüntülemeye çalışan Ülvan, yaptığı açıklamada, bölgeden geçen tüm sürücüleri yaban domuzlarına karşı dikkatli olması konusunda uyardı. Ülvan, “Küme halindeydiler, biz aracı durdurunca karayolundan karşıya hızla geçerek dağ istikametine doğru uzaklaştılar. Böyle bir manzara ile bu kadar çok sayıda yaban domuzuyla ilk kez karşılaşıyorum. Fotoğraflarını çekince sosyal medya hesabımda paylaşarak, sürücülerin bölgedeki domuzlara karşı herhangi bir kaza yaşamaması için daha dikkatli olması için uyarıda bulundum” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL