ResimLink - Resim Yükle
Güncel Haberler

Gölde Kaybolan Aşçı, 20 Saat Sonra Sağ Olarak Bulundu

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde, dün akşam saatlerinde balık avı için arkadaşlarıyla birlikte teknelerle açıldığı Beyşehir Gölü’nde fırtınaya yakalandıktan sonra teknesiyle birlikte kaybolan kişi, yaklaşık 20 saat sonrasında tutunduğu şamandıra ile..

Gölde Kaybolan Aşçı, 20 Saat Sonra Sağ Olarak Bulundu

BEYŞEHİR – Beyşehir ilçesinde, dün akşam saatlerinde balık avı için arkadaşlarıyla birlikte teknelerle açıldığı Beyşehir Gölü’nde fırtınaya yakalandıktan sonra teknesiyle birlikte kaybolan kişi, yaklaşık 20 saat sonrasında tutunduğu şamandıra ile saatlerce yüzerek geldiğini söylediği Karaburun plajı açıklarında su içerisinde sağ olarak bulundu.

Beyşehir Gölü’nde sabah saatlerinden bu yana Jandarma Asayiş Botu’nun yanısıra ilçeye sevk edilen AFAD, Polis Su Altı Arama ve Kurtarma ile Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın da destek verdiği arama çalışmalarında dalgıçlar,32 yaşındaki Beyşehir Öğretmenevinde aşçı olarak görev yapan kayıp Mevlüt Uyanık’ın bulunabileceği ağ attığı Kuşluca ve Akburun Mahallesi açıklarının yanısıra, Yeşildağ Mahallesi açıklarında da su altında aramalar gerçekleştirdi.

Bölgeye sevk edilen bir askeri helikopter de kayıp balıkçının yerini tesbit edebilmek için kaybolan teknesini havadan bulabilmek amacıyla göl üzerinde uzun süre arama tarama faaliyetleri yürüttü.

Beyşehir Jandarma Asayiş Botu ise kayıp Uyanık’ın bölgedeki adalara çıkıp sığınmış olma ihtimaline karşı, adalar ve çevresinde de araştırma ve arama çalışmaları gerçekleştirdi.

Ancak, akşam saatlerine kadar yapılan arama çalışmalarından bir sonuç çıkmadı.

SEVİNDİRİCİ HABER KARABURUN PLAJINDAN GELDİ

Saat 18.00 sıralarında ise Karaburun Plajı açıklarında suda yüzen yardım isteyen bir kişinin olduğunu fark eden plaj görevlileri jet boatla o bölgeye doğru hareket etti.

Yardım isteyen kişinin kayıp olan ve dün akşam saatlerinden bu yana kendisinden haber alınamayan Mevlüt Uyanık olduğu tesbit edilirken, ambulans talep edildi.

Titrediği ve oldukça yorgun ve bitkin olduğu gözlenen kıyıya çıkarılan Uyanık’ın üzerine battaniye ve elbiseler örtülürken, uyumaması için de konuşturulmaya çalışıldı.

Uyanık, gölde ağ sererken son 600 metre ağı serdiği esnada şiddetli fırtınada Ömer Çavuş adası yakınlarında dengesini kaybedip sırt üstü göle düştüğünü belirterek, o esnada sesini kimseye duyuramadığını, anlattı.

Uyanık, kendisini arayan ekipler ile havadaki helikopteri de gördüğünü ancak bitkin olması nedeniyle sesini çıkaramadığını ve yerini belli edemediğini de aktardı.

Birlikte balığa çıktıkları arama çalışmalarına katılarak dalgıç ve jandarma ekiplerine yer gösteren adaya teknesiyle çıkarak fırtınalı havadan kurtulmayı başaran Ümit Karademir ise, arkadaşının bulunması üzerine yanında sevinç gözyaşları döktü.

Göle ağ serdikleri sırada şiddetli fırtına olduğunu ve bir anda arkadaşının teknesinin gözden kaybolduğunu ve bir daha kendisinden haber alamadıklarını dile getiren Karademir, “Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum, Allah devletimizden milletimizden razı olsun. Ada sapağında, suyun içinde plaj açıklarında sağ salim bulundu çok şükür” diye konuştu.

Karaburun Plajı Sorumlu Suat Sarıoğlan ise, plajda akşam saatlerine doğru müşterileri çıkardıkları esnada 3-4 kilometre açıklardan bir ses duyduklarını, önce anlam veremediklerini belirterek, “Ama iyi bakınca bir kişinin kafasını gördük, sadece yardım istiyordu. Biz hemen jetboata haber verdik. Jetboatla şahsı aldık kenara getirdik. Bilinci açıktı, herhangi bir sıkıntı yoktu, cankurtaranlar gerekli ilk yardımı yaptılar. Gölün 3-4 kilometre açıklarında ve suyun içinde bulundu, teknesi yoktu. Kendi başına idi, sesi geliyordu. Üzerinde elbiseleri vardı. Onları çıkardık, üşüme ve titremesi vardı. Şahsı aldığımızda su yutmadığını gördük, bize çok aç olduğunu söyledi. Allah ailesine bağışladı, geçmiş olsun. Ambulansla hastaneye gönderdik” diye konuştu.

Belediye Başkanı Adil Bayındır da, kıyıya çıkarılan Uyanık’la görüşüp sağlık durumu hakkında bilgi alırken, kendisini merak eden eşiyle de cep telefonuyla görüştürüldü.

Uyanık, daha sonra ambulansla kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Haber kamera ve fotoğraflar: Ali Rıza Önses

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL