ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Meclisin kürsüsünü çalıştıracağız”

            Akış, geçtiğimiz günlerde komisyonlarda görüşülerek kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemi ve bu konu ile ilgili yaşanan tartışmalı süreci ve gelişmeleri değerlendirdi. Sistemin yasa teklifi olarak meclise..

“Meclisin kürsüsünü çalıştıracağız”

 

          Akış, geçtiğimiz günlerde komisyonlarda görüşülerek kabul edilen 4+4+4 eğitim sistemi ve bu konu ile ilgili yaşanan tartışmalı süreci ve gelişmeleri değerlendirdi. Sistemin yasa teklifi olarak meclise geldiğini, önce komisyonlarda görüşülmesine başlandığını anımsatan Akış, görüşülme aşamasında ise muhalefet partilerinin ciddi yanlış tutumları olduğunu savundu. Muhalefet partilerinin bu tutumlarının öncelikle 12 saat konuşma şeklinde, ardından bu şekilde komisyonun çalışmasını engellemeye yönelik faaliyet olarak başladığını vurgulayan Akış, ardından antidemokratik bir eylem haline dönüştüğü görüşlerine yer verdi.

“BURASI MİLLETİN MECLİSİ”

         Sonraki süreçte bunun daha önce de genel kurulda yapıldığı gibi bir kürsü işgali haline dönüştüğünü kaydeden Akış, “Burası milletin meclisi. Bu milletin meclisinde başta anayasa olmak üzere, meclisin çalışmalarının hangi şekilde ilerleyeceğini, nasıl yapılacağını düzenleyen kurallar var. Başta anayasa ve bu anayasa çerçevesinde hazırlanmış iç tüzük, bu iç tüzüğe göre bir konunun komisyonlarda hangi şekil ve usullerde görüşüleceği, genel kurulda, bir kanunun hangi usul ve yollarla meclise geleceği yazılı, açık ve net. Ama buna rağmen her konuşmaya başlamada, haktan hukuktan bahseden ve cümleleri bu kelimelerle açan muhalefet partileri maalesef burada doğru bir sınav vermediler.”dedi.
         Genel kuruldaki kürsü işgalinde olduğu gibi komisyonlardaki tartışmaların da kamuoyuna yansıdığını anlatan Akış, CHP’nin özellikle komisyondaki bu yasanın geçiş sürecindeki yaşanılanlarla ilgili tartışmayı meclis başkanının gündemine taşıyarak, meclis başkanından bu yasayı komisyona geriye iade etmesini istediklerini söyledi. Akış, ne iç tüzükte ne de anayasada meclis başkanının böyle bir vazifesinin olmadığını savunarak, değerlendirmesine şöyle devam etti: “Kaldı ki, ben o gün bizzat komisyonda olan bir kardeşiniz olarak, o komisyonda hangi şekilde bu yasanın geçtiğine şahit olmuş biri olarak konuşuyorum. Yasa, komisyonda görüşüldü, oylandı ve geçti. Ama CHP,  AK Partili milletvekillerinin, onların kürsü işgalini engellemesi üzerine  bu komisyonda almak istedikleri neticeyi alamadıkları için bugün meclis başkanının farklı bir yönünü göstermeye çalışıyorlar. Komisyonda yaşanılan tartışmalar bu. Biz AK parti milletvekilleri ve AK Partililer olarak bir yasanın milletin iradesinin tezahürü olan bu mecliste bahsettiğimiz hangi ve usul şekilde gelip kanunlaşacaksa, bu usul ve şekilde gelecek yasal süreçleri işletir ve bu yasa kabul edilirse meclisimizce, yasalaşır. Bizim net tavrımız bu konuda budur. Önümüzdeki hafta bu 4+4+4,  bazı kanunların değişiklik yapılması hakkındaki kanun, meclis genel kuruluna gelecek, bugün sizin vesilenizle tekrar buradan söylüyorum; umarım CHP, yine meclis kürsüsünü işgal ederek, milletin gerçek iradesini hedef almaz. Orası milletin kürsüsü, o milletin kürsüsü çalışacak ki, meclis çalışacak. Biz AK Partililer ve milletvekilleri olarak meclisin kürsüsünü çalıştıracağız, bu konudaki tavrımız nettir.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL