ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Aladağ’da Geri Dönüş Yok

          DERBENT – Selvi, Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda yeni büyükşehir belediyesi yasasının tanıtım programında yapılan sunumun ardından yaptığı konuşmada, Aladağ Kış Sporları Merkezi projesine değindi…

Aladağ’da Geri Dönüş Yok

 

        DERBENT – Selvi, Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda yeni büyükşehir belediyesi yasasının tanıtım programında yapılan sunumun ardından yaptığı konuşmada, Aladağ Kış Sporları Merkezi projesine değindi.

“Aladağ” deyince hemen söyleyip geçmemek gerektiğini belirten Selvi, buranın Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar ile birlikte Konya’nın kış sporları merkezi haline getirilmesinin mücadelesini verdiklerini ve vermeye devam ettiklerini dile getirdi.  

Aladağ’ın dünyanın gözde bir kayak merkezi haline geleceğine inandıklarını ifade eden Selvi, “Biz bunda çok kararlıyız. Aladağ Kayak Merkezi’ni kazandırmak için altyapı oluşturduk. Yani, yatırım programımıza aldık, komisyonlarımız geldi, çalıştı. 3 tane komisyona görev verdik ve 10 milyonluk bir yatırım tesbiti yapıldı. Bununla ilgili de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de görüştük. Şu ana kadar ki gelişmeler olumlu ve bugünlerde, hemen bu ayın sonlarına doğru Yüksek Planlama Kurulu bir çalışma başlatıyor bu tür taleplerle ilgili. İnşallah bu merkezin yapımı için bu yıl çok umutluyuz. Gereken girişimlere devam edeceğiz, devam ediyoruz ve bir an evvel inşallah bu kayak merkezini bu yıl başlatmak istiyoruz. Paramız gelir gelmez ihalesi mümkün hale gelecek. Çünkü, bizim yatırım programımıza iş girdi. Yani altyapı dediğimiz bu idi. Yoksa bu tür bir programı olmayan bir işe para ayrılmaz, bütçe verilmez. Bunu biz hallettik. Şimdi inşallah bütçesi de geldiğinde bunun ihale süreci de başlayacak. Gereği yapılacak”dedi.

Selvi, Aladağ’da kayak merkezi olması planlanan alana ulaşımı sağlayan yolu da bir turizm yolu   haline getirmek istediklerini söyledi. Özel idare yolu gibi bu yolu açıp bırakmak istemediklerini belirten Selvi, “Burası turizmin merkezi olacak. Dolayısıyla bu yolun da turizm yolu olması lazım. Konya’mızda 3 tane turizm yolu tescil edildi.Diğer turizm yollarında yaptığımız çalışmayı burada da yapacağız. Özel İdare imkanları doğrultusunda bu yolu açacağız.Ondan sonra turizm yolu süreci başlamış olacak.”diye konuştu.

ACAR: “GERİ DÖNÜŞÜ OLMAYAN YOLDAYIZ”

Derbent İlçe Belediye Başkanı Hamdi Acar da, konuşmasında, Aladağ Kış Sporları Merkezi konusunda artık geri dönüşü olmayan bir yola girildiğini söyledi. Konya’nın da bu konunun çok üzerinde durduğunu belirten Acar, “İnşallah İl Genel Meclisi Başkanımız da bu konuda bizimle beraber çok büyük gayretler sarfetti. Programına aldı. Dönüşü olmayan bir yol bu, yani bu eninde sonunda olacak bir proje. Ama, biz bir an önce olsun diye çaba sarfediyoruz. Birçoklarınız tanık oluyor, hafta sonları kayak takımını toplayan geliyor, ‘burada kayak tesisi varmış’ diye. Biz biraz tanıtımı herhalde çok güçlü yaptık. Herkes yukarıda tesis var zannediyor. O yüzden, biz de dedik  ki 5 kilometrelik kayak yolu asfalt yapılırsa, tesisler yapılıncaya kadar bile her hafta sonu burası dolup taşacak. İnsanlar burada kayak yapacaklar. Tabi, tesisler yapıldığında hem kış, hem yaz aylarında burada çok ciddi faaliyetler yapılacak. Yani genel anlamda Derbent’in ufku öyle çok açık. “dedi.

Programda, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı, salondaki katılımcılara yeni büyükşehir belediye yasası ile ilgili bir sunum yaptı.

Derbent ilçesinin  yeni projeleri, talep ve sorunlarının da gündeme geldiği toplantıda, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi kendisine yöneltilen soruları da programın sonunda cevaplandırdı. Selvi’ye toplantının sonunda Filistin bayrağı şeklinde dokunmuş bir kilim ile yörenin simgesi bir heybe hediye edildi. 

Toplantıya, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Derbent İlçe Belediye Başkanı Ali Selvi, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Acar, AK Parti Derbent İlçe Başkanı Hamdi Kuyubaşı,  Kayak Federasyonu Konya İl Temsilcisi Zarif Yıldırım, Kick-Boks Federasyonu Konya İl Temsilcisi Mehmet Güçlü, il genel meclis üyeleri,  köy ve mahalle muhtarları ve ilçeye bağlı köylerden gelen vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL