ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ali Sarı Avrupa 3’üncüsü

              Sarı, İngiltere’de 3-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası’nda 87 kiloda yarı final oynadı ve Avrupa üçüncüsü oldu.             Şampiyonada ilk..

Ali Sarı Avrupa 3’üncüsü

 

            Sarı, İngiltere’de 3-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Büyükler Tekvando Şampiyonası’nda 87 kiloda yarı final oynadı ve Avrupa üçüncüsü oldu.

            Şampiyonada ilk turu maç yapmayarak geçen Sarı, ikinci turda Azeri Taghizde Ferid’i 8-1 mağlup etti. Üçüncü turda karşılaştığı Rus Umaros Gadzhi’yi de 3-2 yenen Sarı, yarı finale yükseldi. Yarı finalde İngiliz Muhammet Lutalo’ya şanssız bir şekilde 5-4 mağlup olan Sarı, final oynama şansını kıl payı kaçırdı. Sarı bu sonuçla 87 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu. Sarı’nın yenildiği rakibi bu kiloda Avrupa şampiyonu oldu.

            Aynı şampiyonada mücadele veren Beyşehirli bir başka milli tekvandocumuz olan Yunus Sarı ise madalya şansı bulamadı. Sarı, 80 kiloda mücadele ederken ilk turda tur atladı. İkinci turda Polonyalı Pazinski Piotr’i 5-2 yenen Sarı, üçüncü turda Hollandalı Mollet Tommy’ye 8-6 yenilerek şampiyonadan elendi.

            Ali Sarı’nın Avrupa 3’üncüsü olması memleketi Beyşehir’de sevinçle karşılandı. Tekvando antrenörü Nafiz Çakır, genç sporcusunu başarısından ötürü kutlarken, “Ali Sarı ulusararası yeni bir başarıya daha imza atarak ilçemizin ve ülkemizin gururu oldu. Yunus Sarı da dereceye giremese de performansıyla göz doldurdu. Ben her iki sporcumu da gösterdiği mücadeleden ötürü kutluyorum.”dedi.

            Öte yandan, Türk milli takımı şampiyonada 1 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya elde ederek, genel klasmanda Fransa’nın ardından Avrupa ikincisi oldu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL