ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’e köpek barınağı

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, artık başıboş sokaklarda gezen köpeklerin de kendilerine özel bir sığınacağı mekan oldu. Beyşehir Belediyesi, vatandaşlar için tehlike oluşturan ve zaman zaman şikayet konusu olabilen başıboş sokak köpeklerini toplamaya..

Beyşehir’e köpek barınağı

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesinde, artık başıboş sokaklarda gezen köpeklerin de kendilerine özel bir sığınacağı mekan oldu.

Beyşehir Belediyesi, vatandaşlar için tehlike oluşturan ve zaman zaman şikayet konusu olabilen başıboş sokak köpeklerini toplamaya başladı. Toplanan sokak köpekleri ise Beyşehir Belediyesi kademesinde oluşturulan köpek barınağında koruma altına alındı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’de sokak köpeği sorununa oluşturdukları köpek barınağı ile çözüm bulduklarını belirtti. Şehir merkezinde başıboş dolaşan köpeklerinden halkın şikayetçi olduğunu aktaran Özaltun, bu süreçte köpek sorununa çözüm için köpek barınağı temin etmenin yollarını aradıklarını belirterek, “Belediye şantiyemizde geçici olarak bir köpek barınağı oluşturduk. Sokaklarda yağmurda ıslanmış, üşümüş halde bulunan ve özellikle vatandaşlar için tehlike oluşturan köpekler personelimiz tarafından toplanırken, oluşturulan barınakta bakımını ve ihtiyaçlarını karşılamaya başladık. 25-30 sayısına ulaşıldıktan sonra burada toplanan köpekler toplu halde Konya Büyükşehir Belediyemizin köpek barınaklarına nakledilecek. Burada herhangi bir kısırlaştırma çalışması söz konusu olmayacak, ama ilerleyen süreçte Büyükşehir Belediyemizin bünyesindeki veteriner hekimler vasıtasıyla köpeklerin aşılamaları ve bakımlarının yapıldığı geniş ve konforlu bir alan oluşturulacak” dedi.

Başkan Özaltun, vatandaşların başıboş dolaşan sokak köpeklerinin yerini Belediyeye bildirmeleri halinde, ekiplerin hemen harekete geçerek barınağa getireceğini belirterek, Beyşehir Belediyesi’nin Konya’nın merkez ilçeleri dışında da yine bu hizmetle ilklerin öncüsü olduğunu vurguladı. Özaltun, “Merkez ilçeler dışında 20 ilçe içerisinde ilk köpek sığınma evi yapan Belediyeyiz. Beyşehir’de hep hizmetlerin ilklerini gerçekleştirmek için gayret ve çaba sarfediyoruz” diye konuştu.

KAYMAKAMDAN KUTLAMA

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük de beraberindeki protokolle birlikte incelemede bulunduğu barınak önünde Beyşehir Belediyesi’ni bu örnek uygulamasından ötürü kutladı.

Sokak köpeklerinin iki cephesi olduğunu, bunlardan birinin, hayvanlar açısından büyük sıkıntı ve ızdırap çekilmesi olduğunu anlatan Başıbüyük, diğer cephesini ise insanların büyük bir risk altında olmasının oluşturduğunu söyledi. Hem hayvanların bu sıkıntıdan kurtarılması, hem de insanların oluşabilecek köpek ve kuduz tehdidinden uzak olması ve çocukların korkusuzca sokaklarda gezebilmesi için böyle barınakların açılmasını mutlulukla karşıladıklarını ifade eden Başıbüyük, “Tabi hayvan hakları kanunumuz var, hayvan hakları kanunumuz da çok detaylı olarak düzenlemelerde bulunulmuş, hayvanlara eziyet yapılması, açlığa terk edilmesi, sokaklara atılması suç oluşturuyor. Fakat bizim insanlarımız maalesef büyük bir hayvan sevgisiyle hayvanları petlerden alıyorlar. Hevesleri geçtikten sonrada onları sokağa bırakıyorlar. Onları acı ve ıstıraplarıyla baş başa bırakıyorlar. Bu kötü bir durum tabi, bu kötü durumun engellenmesi için hayvan sever insanlarımızın buraya gelerek bu barınaklardan köpek seçmesi evinde bakması içinde büyük fırsat oluşuyor. Dolayısıyla sokağa köpek bırakmamak sokaktaki köpeği alarak evde beslenmesinin yolu da bu barınakla açılıyor. Ben Belediye Başkanımızı ve ekibine böyle bir çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum, bu çalışmanın geliştirileceğine, burada barınağın standartlarının yükseltileceğine inancımı belirtiyorum” diye konuştu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL