ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kuş Sürüleri Çiftliklere Dadandı

                   BEYŞEHİR – İlçeye bağlı Gönen köyünde bulunan koyun çiftliğine dadan serçe sürüleri çiftlik çalışanlarına zor anlar yaşatıyor.        ..

Kuş Sürüleri Çiftliklere Dadandı

 

                 BEYŞEHİR – İlçeye bağlı Gönen köyünde bulunan koyun çiftliğine dadan serçe sürüleri çiftlik çalışanlarına zor anlar yaşatıyor.
                Gönen Köyü Muhtarlığı tarafından kurulan koyun çiftliğine havaların soğuması ile birlikte yiyecek sıkıntısı çeken serçe sürülerinin dadandığını belirten Muhtar Mehmet Ali Gökler, bu sürülerle baş etmekte zorlandıklarını ifade etti. Kuş sürülerinin çiftliğin içerisine girerek içerideki koyun ve kuzuların yiyeceklerine ortak olmaya başladığını dile getiren Gökler, “Hayvancılıkta bu istenen bir durum değildir. Çiftliğimize dadanan serçeler koyunların nafakalarını yiyor. Yedikleri yemde değiliz ama, onlarla ilgili en büyük problem başka çiftliklere de gittiklerinden mikrop veya hastalık taşıma risklerinin bulunması” diye konuştu. Böyle bir ihtimalin olmasından dolayı çiftlikte çalışanları temizlik ve suların devamlı temiz tutulması yönünde uyardıklarını belirten Gökler, “Bölgemizde güvercin, şahin, atmaca ve kumrusundan tutunda birçok çeşit kuş türü var. Ama çiftliğe gelip girenler genelde insana daha yatkın olan serçe sürüleri oluyor. Çiftlik içerisinde bir o yana bir bu yana uçuşarak sürekli hareket halinde oluyorlar. Koyunların bile üstüne konup, onlarla birlikte yemleri yiyorlar. Ama bu doğru bir şey değil. Bunlarla baş etmek de mümkün değil. Çiftliğin değişik yerlerine örgüler koyduk giremesinler diye ama başarılı olamadık. Havalandırma boşluklarından, kapıdan nereden bir boşluk bulurlarsa çiftliğe giriyorlar. Kovalamak için bunların düşmanı olan kartal ve şahin sesi çıkaran cihazlar da koymayı denedik. Ama bir süre sonra ona da alıştılar, hatta cihazın bile üstüne konmaya başladılar. 10 tane kedi getirdik, hem fareleri yesin hem de kuşları korkutup içeriye girmesinler diye ama bir türlü netice alamadık. Çiftlikte rahatsızlık veren bu serçe sürüleri ile sürekli olarak kovalamaca halindeyiz. Bir türlü bu soruna çözümü bulamadık. Yaşadığımız bu sorunla ilgili bir yöntem bilen ya da bizlere yardımcı olacak kişi ya da kuruluşlar varsa yardımlarını bekliyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL