ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Gölün’de Su Sporları

           BEYŞEHİR – Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapladığı alan itibariyle Türkiye’nin 3. büyük gölü Beyşehir Gölü’nün su sporlarından kürek ve kano yarışlarının yapılabileceği..

Beyşehir Gölün’de Su Sporları

 

         BEYŞEHİR – Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapladığı alan itibariyle Türkiye’nin 3. büyük gölü Beyşehir Gölü’nün su sporlarından kürek ve kano yarışlarının yapılabileceği nadir yerlerden biri olduğunu söyledi. Gölün bu potansiyelinin harekete geçirilmesi için çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Başıbüyük, bu kapsamda hazırladıkları “Beyşehir Gölü’nde su sporları ile ilgili altyapının geliştirilerek turizm çeşitliğinin sağlanması” adlı projenin Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından kabul edildiğini ve mali destek almaya hak kazandıklarını belirtti.
         Başıbüyük, bu yılın başında MEVKA ile yapılan sözleşmenin ardından ihale sürecine çıkıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Projenin içeriği ile ilgili tüm malzemeleri teslim aldık. Proje kapsamında Beyşehir Gölü kıyısında kürek ve kano eğitimlerine başlandı. Yaptığımız çalışma aslında bir ışık, bir işaret fişeği niteliğindedir. Bizim kamu kurumu olarak bu işi çok teferruatlı ve kapsamlı bir şekilde uzun zaman sürdürmemiz mümkün değil. Ancak burada kürek ve kano yarışlarının yapılabileceğini göstermek amaçlı bu projeyi tertip ettik. Proje kapsamında 20 adet kano, 3 adet kürek takımı temin edildi. Onun dışında jeneratör, kurtarma botu, vücut geliştirmeye yarayan aletler, değişik prefabrik bina türleri gibi ekipmanlar alındı. Şu anda 70 kursiyer kano-kürek kursunda eğitim programımıza katılıyor.”
          Su sporları ile ilgili aktivitelerin sayısının uzun vadede daha da geliştirilip yaygınlaştırılabileceğini anlatan Başıbüyük, kano ve kürek dışında, Beyşehir Gölü’nün yelken ve diğer su sporlarının merkezi olabileceğini dile getirerek, “Zaten başlattığımız proje de Beyşehir Gölü’nün spor turizmine açılması amaçlı bir proje. Biz proje ile gölde ‘bu iş yapılabilir’ diyoruz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL