ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir organik tarımı sevdi

       BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, son yıllarda bölgede organik tarım yapılan sahalar artış gösterdi. Organik tarım uygulamaları kapsamında verilen teşvik..

Beyşehir organik tarımı sevdi

       BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, son yıllarda bölgede organik tarım yapılan sahalar artış gösterdi. Organik tarım uygulamaları kapsamında verilen teşvik ve desteklerle çeşitli bitkiler yörede organik olarak yetiştirilmeye başlandı.
Beyşehir’de organik tarım destekleme projelerinden geçtiğimiz yıl 30 çiftçinin müracaat ederek istifade ettiği belirtilirken, yörede ilginin en çok organik ceviz üretimine yönelik olduğu bildirildi.
       Beyşehir’de geçen yıl 316 dekarlık alanda organik ceviz, 22 dekarlık alanda organik kiraz, 20 dekarlık alanda organik elma ve üzüm bağı olmak üzere toplam 410 dekarlık sahada organik ceviz, kiraz, vişne, elma, k.meyve, bağ, erik, fasülye, patates, çilek ve buğday gibi 11 farklı kalemde değişik bitkilerin yetiştirildiği kaydedildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL