ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir OSB’de yeni bacalar tütecek

          BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Kaymakamı ve Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı  Muzaffer Başıbüyük,  yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi Kanunu’na 2011 yılında eklenen..

Beyşehir OSB’de yeni bacalar tütecek

 

        BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Kaymakamı ve Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı  Muzaffer Başıbüyük,  yaptığı açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi Kanunu’na 2011 yılında eklenen geçici maddeye istinaden arsa teşviği uygulamasının başladığını anımsattı. Arsa teşviği uygulamasından Beyşehir Organize Sanayii’ne yatırım yapmak isteyen çok sayıda firmanın yararlanmak için başvuruda bulunduğunu vurgulayan Başıbüyük,  “Müteşebbis heyetin kabulü ve yönetim kurulunun almış  olduğu kararlar neticesinde bölgemizde 10 lira olan arsa metrekare fiyatları yüzde 90’lık teşvik indirimi sayesinde bir liraya düşürülmüştür.  Bu  fırsattan yararlanmak isteyen 29 firmaya 33 parsel tahsisi yapılmıştır. Halihazırda, yeni yatırım yapılmaya hazır 340 bin 106 metrekarelik boş  alan ve 28 parsel  bulunmaktadır. Bu parseller de  talep edildiği takdirde yeni yatırımcılarımızın istifadesine sunulacaktır.”dedi.

Kendisine arsa tahsisi yapılmış 29 firmadan 2’sinin halen sanayi tesislerini tamamlamak üzere inşaat halinde olduğunu da belirten Büşıbüyük,  27 firmanın ise proje aşamasında çalışmalarını sürdürdüğünü, 3.yılın sonunda üretime geçerek bölge ekonomisine hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni sanayi bacalarının tütmeye başlamasının ardından bölge ekonomisinin gözle görülür bir ivme ve hareketlenme kazanmasını beklediklerini ifade eden Başıbüyük,      yeni yatırımcılara da kapılarının açık olduğunu belirterek organize sanayi bölgesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“ İlçemize bağlı Bayavşar Beldesi sınırları içerisinde yer alan Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin 2006 yılında altyapı çalışmaları sona ermiş ve bölge hizmete açılmıştır. Bölgemizin ilk yatırımları mermer ve doğaltaş sektöründedir ve yaklaşık 150 kişi istihdam edilmiş halde üretimlerini devam ettirmektedirler.

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesini oluşturan Müteşebbis Heyetin ortaklık payları dağılımı; Konya İl Özel İdaresi  yüzde 33, Beyşehir Belediyesi  yüzde 32 , Beyşehir Ticaret Odası yüzde 29, Bayavşar Belediyesi yüzde 6 şeklindedir. Beyşehir OSB Yönetim Kurulunda ise, kurumlar Müteşebbis Heyetteki ortaklık paylarına göre ortaklık oranınca ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının vermiş olduğu yetki ile çalışmalarını devam ettirmektedirler. Ayrıca Yönetim Kurulunun almış olduğu kararları uygulayıcı görevle OSB Müdürlüğü hizmet vermektedir.”  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL