ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bıldırcın ve üveyik avı başlıyor

Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, Beyşehir bölgesinde  2014-2015 1. grup av sezonunun Merkez Av Komisyonu (MAK) kararı doğrultusunda 23 Ağustos’ta başlayacağını belirtti. Güler, yeni av sezonunu ilk..

Bıldırcın ve üveyik avı başlıyor

Beyşehir Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Başkanı Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, Beyşehir bölgesinde  2014-2015 1. grup av sezonunun Merkez Av Komisyonu (MAK) kararı doğrultusunda 23 Ağustos’ta başlayacağını belirtti.

Güler, yeni av sezonunu ilk günlerinde bölgede sadece 1. grup av hayvanları olan bıldırcın ve üveyik avının serbest olduğunu bildirdi.

MAK kararları kapsamında 2014-2015 av döneminin ülke genelinde 16 Ağustos’ta başlayacağını ifade eden Güler, 22 Şubat 2015 tarihinde 3. grup kuşlardan sakarmeke, sakarca, yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, elmabaş patka, çıkrıkçın ve suçullluğu avı ile sona ereceğini söyledi. 

Avcıları bilinçli ve duyarlı avcılık yapmaya çağıran Güler, avlanma yapılırken kurallarına uygun olarak ve limitlerine dikkat edilerek av yapılması gerektiği bildirdi.

Yeni av sezonunun hayırlı olmasını dileyen Güler, “Kulübümüz avcılarına özellikle bölgemizde belgesiz ve kurallara uygun olarak avlanmayan kaçak avcılara karşı dikkatli olmalarını hatırlatmak istiyorum. Gece far avı yapıldığını ve kaçak avcı görmeleri halinde gerek klubümüze, gerekse milli parklar görevlilerine ihbarda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.

Güler, avına izin verilen hayvanların çarşamba, cumartesi ve pazar günü ile resmi tatillerde avlanabileceğini, bu avlanma günlerine ek olarak yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avının Salı günü de yapılabileceğini kaydetti.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL