ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bin aydan hayırlı gece

Ramazan ayının sonuna yaklaşılırken, 14 Ağustos Salı gününü Çarşambaya bağlayan gecenin ‘Kadir Gecesi’ olması sebebiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Görmez mesajında, “Bilindiği..

Bin aydan hayırlı gece

Ramazan ayının sonuna yaklaşılırken, 14 Ağustos Salı gününü Çarşambaya bağlayan gecenin ‘Kadir Gecesi’ olması sebebiyle Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez bir mesaj yayınladı. Prof. Dr. Görmez mesajında, “Bilindiği gibi Kadir Gecesi, değerini bizzat Kur’an-ı Kerim’den almıştır. Kur’an-ı Kerim, bu geceye müstakil bir sure tahsis ederek, gecenin en güzel biçimde tasvirini yapmıştır. ‘Biz onu (Kur’an’ı) Kadir Gecesi’nde indirdik. Bilir misin nedir Kadir Gecesi? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh (Cebrail), Rableri’nin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur. (Kadir, 97/1-5)” dedi.
Kadir Gecesi’nin her sene Allah’tan bir bağış, peygamberden bir armağan olarak görülmesi gerektiğini belirten Görmez, Kadir Suresi’nin Müslümanlar için üç mesaj içerdiğini ifade etti. Görmez şunları kaydetti:
“Birincisi, Kadir Gecesi’ni değerli kılan yaradılış bilgisinin ders kitabı olan Yüce Kur’an’ın ilk nüzulüne şahit olmuş olmasıdır. Onun kadrini yücelten, Aziz Kur’an’ın rahmet yüklü evrensel mesajlarının bu gece inmeye başlamasıdır. Aynı şekilde Müslümanların Allah katındaki değerini yücelten, kadrini kıymetini yüce kılan da Kur’an-ı azımuşşandır. İkinci mesaj, her Kadir Gecesi’nin müminlere her yıl bir ömürlük bir fırsat sunmuş olmasıdır. ‘Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır’ demek, Kadir Gecesi bir ömürlük zamana eş değerdir demektir. Eğer şu ana kadar yaşadığımız ömrü iyi değerlendiremediysek bu gece bize bir ömre bedel bir imkan tanınmaktadır. Bu yönüyle Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet kapısı, bir umut pınarı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Bu gece, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Üçüncü mesaj, vahiy meleği Cebrail Aleyhi’s-Selam ile Allah’ın meleklerinin Kadir Gecesi’nde yeryüzüne selam ve esenlik getirmek üzere inmeleridir. Kur’an’ın nüzulü hürmetine bir kez yaşanan bu hadise, Cenab-ı Hakk’ın biz müminlere çok büyük bir ikramı, ihsanı ve lütfü olarak her sene tekerrür etmektedir. Bu gece vesilesiyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki, Kadir Gecesi’ni ancak Kur’an’ın kadrini, kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gecede bir ömre bedel manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış ve esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispette Allah’ın meleklerinin yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz. ‘Her geleni Hızır, her geceyi Kadir bil’ şuuruyla hayatımızı sürdürdüğümüz müddetçe Kadir Gecesi’nden hakkıyla istifade edebiliriz.Bu duygu ve düşüncelerle başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslam âleminin mübarek Kadir gecelerini en güzel dilek ve duygularla tebrik ediyor; Kadir Gecesi’nin feyz ve bereketinden hepimizin nasibdar olabilmesini, dua ve niyazlarımızın kabul edilmesini, topyekun İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını, Ramazan Bayramı’na sağlık, afiyet içerisinde huzur ve mutlulukla erişebilmeyi Cenâb-ı Mevla’dan niyaz ediyorum”  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL