ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bölünmüş Yollar Başka Bahara

           ANKARA – Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşem Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve ilişkili kuruluşu olan..

Bölünmüş Yollar Başka Bahara

 

         ANKARA – Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı’nın, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşem Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve ilişkili kuruluşu olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun , 2013 Mali Yılı Bütçe Tasarıları’nın görüşüldüğü 19 Kasım 2012 tarihinde sorduğu soruların cevapları Bakanlık tarafından açıklandı.
        Kalaycı’nın, “Konya-Seydişehir, Konya-Beyşehir bölünmüş yollan ne aşamada, ne zaman bitirmeyi öngörüyorsunuz? Konya kamuoyunda Gembos yolu olarak bilinen Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergâhında Konya-Antalya yolu ne zaman tamamlanacak. Yine, Beyşehir-Cevizli yolu, bunlar hep bizim Antalya bağlantımız oluyor Sayın Bakanım, bu ne zaman tamamlanacak? Bozkır-Antalya-Seydişehir-Akseki ayrımı yolunda da çok kısa bir yer kaldı ama iki yıldır orası yapılmadı. Bir orman, 1 kilometrelik bir mesafe, o ne zaman bitecek?” diyerek sorduğu sorulara Bakanlık tarafından şu cevap verildi.

           “Konya-Seydişehir arasında toplam uzunluğu 93 kilometre olan BY standardındaki yolun 1 Kasım 2012 itibariyle 72 kilometresi sathi kaplama seviyesinde bölünmüş yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Geri kalan 21 kilometrelik kesimde ihaleli olarak çalışmalara devem edilmektedir. Ayrıca; 2012 yılında Seydişehir Çevre Yolunu da kapsayan 20 kilometrelik kesimin BSK yapım ihalesi yapılmış olup, çalışmalara devam edilmektedir. Konya-Seydişehir yolunun 2013 yılında bölünmüş olarak tamamlanması hedeflenmektedir.
            Konya-Beyşehir arası toplam proje uzunluğu 93 kilometre olan BY standardındaki yolun 2011 yılı sonu itibariyle 22 kilometrelik kesimi Sathi Kaplamalı Bölünmüş Yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmıştır. Kalan 71 kilometrelik yol kesiminin tamamı ihale edilmiş olup, 2012 yılında bölünmüş yol çalışmalarına devam edilmektedir. Yolun tamamının 2014 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.
            Konya ili Bozkır ilçesini Antalya’ya bağlayan yolun toplam uzunluğu 210 kilometre olup, 54 kilometrelik kesimi Konya 3. Bölge Müdürlüğü sınırları içinde yer almaktadır. Bozkır-(Seydişehir-Antalya) Ayrım arasındaki 36 kilometrelik kesimde yapım çalışmalarına devam edilmekte olup, 25 kilometresi tamamlanmıştır. Geri kalan 11 kilometrelik kesimde ihaleli olarak çalışmalara devam edilmekte olup, 2013 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.  Yolun; Bozkır ayrımından Antalya il sınırına kadar (Alacabel mevkii) tünelli geçiş planlanmakta olup, tünel projesi ihale edilmiştir. İleriki yıllarda yapılacak yapım ihalesi ile bölünmüş yol çalışmalarına başlanması hedeflenmektedir. 
            Antalya İl Sınırı-Manavgat arasında proje uzunluğu 73 kilometre olan kesimin 45 kilometresi iki kesim halinde ihale edilerek çalışmalara başlanmıştır. Geri kalan 28 kilometrelik kısımda 2 kilometre uzunluğundaki Demirkapı Tünelini de kapsayan kesimin proje çalışmaları devam etmektedir “ denildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL