ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Böyle Milli Park Yok!

                          BEYŞEHİR – 1993 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan 88 bin 750 hektarlık alana sahip Beyşehir Gölü Milli..

Böyle Milli Park Yok!

 

           

            BEYŞEHİR – 1993 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan 88 bin 750 hektarlık alana sahip Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın çok geniş  olan sahasının beraberinde yarattığı sorunların çözüme kavuşturulması için bir dizi çalışma yapıldığı bildirildi.
            AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir’de katıldığı bir toplantıda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü ve çevresinde Beyşehir Gölü ve Kızıldağ olmak üzere iki ayrı milli park sahası bulunduğunu anımsattı.
            Türkiye’nin en önemli ziyaretçi çeken doğal mekanları arasında gösterilen Beyşehir Gölü ve çevresinde kurulan  milli parkların turizm için aslında bir gereklilik olduğunu belirten Akış, ancak sınırlarının geniş tutulmasının turizmin gelişmesinde en önemli engeli oluşturduğunu söyledi.
            Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir doğal mekan olduğunu ancak sınırlarının geçmişte yanlış çizildiğini savunan Akış, “Tamamen araziyi görmeden, harita üzerinden çizimi yapılmış ve il sınırı milli park sınırı olan dünyada başka bir milli park yok.”dedi.
            Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın sınırlarının yeniden revize edilmesi ve göl sınırları içerisindeki Kızıldağ Milli Parkı ile birleştirilmesi için bir takım çalışmalar yürüttüklerini belirten Akış, şunları kaydetti: “Milli park konusu bizim çalıştığımız sahalardan birisi. İki şeye önem veriyoruz; birisi sınır revizyonu, ikincisi ise temsilde teklik. Yani Kızıldağ Milli Parkı ile Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın tek çatı altında birleşmesi ve tek bir çatı altında yönetilmesi. Bu çalışmamızı hem bakanlık, hem de bürokrasi nezdinde hazırladığımız dosyalarla yürütüyoruz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL