ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çelik Çomak Federasyonundan Seminer

              BEYŞEHİR – Türkiye’de ‘birdir bir, çelik-çomak, mendil kapmaca ve sek sek’ olmak üzere çocuk oyunlarına ait 4 ayrı federasyonun faaliyet gösterdiğini belirten Çelik-Çomak..

Çelik Çomak Federasyonundan Seminer

 

            BEYŞEHİR – Türkiye’de ‘birdir bir, çelik-çomak, mendil kapmaca ve sek sek’ olmak üzere çocuk oyunlarına ait 4 ayrı federasyonun faaliyet gösterdiğini belirten Çelik-Çomak Federasyonu Başkanı Tamer Tunç, çocuk oyunlarına ilginin son dönemde giderek arttığını kaydetti. Gerek bürokratlar, gerek siyasiler, gerekse valiler ve belediye başkanlarıyla yaptıkları görüşmelerde bu oyunların son derece önemli olduğunun altının çizildiğini belirten Tunç, bir toplumun şifresinin bu çocuk oyunlarından geçtiğini bildiklerini ifade ederek, “Bir toplum aslında, çocuklarının kendi oynadığı oyunların içerisinde gizli. Çocuklar, liderlik, kurallara uyma, kanun koyma gibi vasıfları bu oyunlarla kazanıyorlar. Bedensel gelişimlerine son derece olumlu katkıları var oyunlarımızın. Çağımıza baktığımızda, sosyalleşme ve şehirleşme sürecinde çocuklarımız hızlı şehirleşmenin içerisinde kendisini sosyalleştirecekleri bir alanları yok. Günümüz şartlarında evlerde oturuyorlar ya da işte bir arkadaşıyla iletişime geçecek bir ortam bulamıyorlar. Genelde internet üzerinde vakitlerini geçiriyorlar. Bu da, hem çocuklarımızı fiziksel, hem de zihinsel olarak olumsuz etkiliyor, sosyalleşememe yönünde birçok sıkıntı yaratıyor.

            Çalışmamızın bir diğer hedefi; ister yaz, ister kış olimpiyatlarına bakın, bizim beden kültürümüze ait bir tane spor branşı yok. Yaptığımız bu temel çalışmalarla kısmet olursa önümüzdeki yıllarda bu kendi beden kültürümüze ait oyunlarımızın da dünya arenasında yer alması için gayret gösteriyoruz. Bunu uluslararası bir spor branşı haline getirerek yurtdışındaki çocukların da bu oyunları oynamasını sağlayacağız” dedi.

            Çocuklara kendi çağındaki oyunları tekrar oynatmanın çabası içinde olduklarını dile getiren Tunç, pedagojik formasyon almış öğretmenleri bu oyunların nasıl oynandığını bu tür seminerlerle öğretmeye çalıştıklarını, Beyşehir’de açılan bu eğitim seminerinin ilk olduğunu ifade ederek, “Seminere 25 öğretmen katılıyor. Kendilerine seminer sonunda oyun nitelik ve hakem sertifikaları vereceğiz. Bu sertifikalarla kendi okullarında çocuklarımıza tekrar bu oyunlarımızı oynatıp, takım kurup liglerini yapabileceklerdir” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL