ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Damlapınar Barajı’nın Açılışını Başbakan Yapacak

            BEYŞEHİR  -Beyşehir ilçesine bağlı Damlapınar Köyü’nde DSİ tarafından yürütülen sulama projesi kapsamında yürütülen ve ihaleyi üstlenen bir firma tarafından yapımına 2009 yılının Ağustos ayında..

Damlapınar Barajı’nın Açılışını Başbakan Yapacak

 

          BEYŞEHİR  -Beyşehir ilçesine bağlı Damlapınar Köyü’nde DSİ tarafından yürütülen sulama projesi kapsamında yürütülen ve ihaleyi üstlenen bir firma tarafından yapımına 2009 yılının Ağustos ayında başlanan Damlapınar Barajı ve Sulaması Projesi’nde sona gelindi. Baraj ve sulama iletim kanallarının yapımının tamamlanmasının ardından 12 Aralık 2012 tarihinde başkentte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından diğer sulama projeleriyle birlikte toplu olarak açılışının gerçekleştirileceği bildirildi.
          Doğanbey Belde Belediye Başkanı Ahmet Çileli, yaptığı açıklamada, Damlapınar Yaylası mevkisinde sulama amacıyla yapılan barajdan Doğanbey, Damlapınar ve Karabayat belde ve köylerindeki arazilerin en çok istifade eden yerleşim birimleri olacağını belirterek, kıraç alanların sulu tarıma açılmasıyla bölge çiftçisinin kaderinin değişeceğini söyledi. Çileli, barajın yapımında emeği geçen herkese ederken, açılışının ise 12.12.12 tarihinde başbakan Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek toplu açılış programıyla yapılacağını söyledi.
          Damlapınar Barajı’nın devreye girmesinin ardından göl alanında bulunan ev ve besihanelerin de sular altında kalacağı belirtilirken, çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi. Proje kapsamında yollar, baraj, gövde, baraj ön yüz kaplama imalatı ve derivasyon-dipsavak tünelinin yer aldığı,  tesisin yaklaşık 34 kilometre uzunluğundaki yer altı boru sistemli iletim hattının da tamamlandığı öğrenildi.
          DSİ yetkilileri, bölgede açılış için son hazırlıkları yaparken,  maksimum seviyede 10 milyon metreküplük bir göl havzasına sahip olacak barajın hizmete girmesinin ardından bölgedeki 500’ü Doğanbey, 520 hektarı ise Damlapınar yöresindeki yaklaşık bin 20 hektarlık tarım alanını suyla buluşturacağı belirtildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL