ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Fetullah Bayır Fen Lisesinde Yeni Başarı

        Girne Amerikan Üniversitesi öncülüğü ile modern bir dünyanın gelişimine katkıda bulunan geleceğin bilim insanlarını geliştirmek amacıyla ikincisi gerçekleştirilen Yaratıcı Fikirler Yarışması Kıbrıs’ta yapıldı. “Bir Fikir Dünyayı Değiştir”..

Fetullah Bayır Fen Lisesinde Yeni Başarı

        Girne Amerikan Üniversitesi öncülüğü ile modern bir dünyanın gelişimine katkıda bulunan geleceğin bilim insanlarını geliştirmek amacıyla ikincisi gerçekleştirilen Yaratıcı Fikirler Yarışması Kıbrıs’ta yapıldı. “Bir Fikir Dünyayı Değiştir” sloganı ile bu yıl ikincisi yapılan, Yaratıcı Fikirler Yarışmasında en iyi projeler seçildi ve ödüller dağıtıldı.
         Yarışmada,“İnfrared elektromanyetik dalgaların karşılıklı senkronize edilerek oluşturulan sesli barkod okuma sisteminin görme engelliler tarafından kullanılması” adlı proje ile finale kalan Fetullah Bayır Fen Lisesi’ni; Danışman Öğretmen İsmail YAPICI, öğrenciler Abdurrahman KORUCU, Mahmut YAZICI ve Mevlüt SOLUK temsil etti.
         Kıbrıs’ta yapılan final yarışmasında Fetullah Bayır Fen Lisesi öğrencileri ikinci olarak önemli bir başarı daha kazandılar.
         Proje, görme engelli tüketicinin hayatını kolaylaştırma düşüncesinin ürünü. Alışveriş sırasında; ürünün adı, fiyatı ve indirimde olup olmadığı gibi hususlarda çözüm üretmeye yönelik güzel bir çalışma.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL