ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İlkokul ve ortaokula dönüş

              BEYŞEHİR-Eğitimde yeni dönemde 4+4+4 modeline geçişle birlikte Beyşehir’deki ilköğretim okullarında da yeniden bir yapılanmaya gidiliyor. İlçe merkezinde, alanında 2 bina bulunan okul binalarından..

İlkokul ve ortaokula dönüş

 

            BEYŞEHİR-Eğitimde yeni dönemde 4+4+4 modeline geçişle birlikte Beyşehir’deki ilköğretim okullarında da yeniden bir yapılanmaya gidiliyor. İlçe merkezinde, alanında 2 bina bulunan okul binalarından birisi ilkokula, diğeri ortaokula dönüşecek.

            Beyşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, yeniden yapılanmayla ilgili olarak ilçe genelinde yaklaşık 2 aydır devam eden bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

            Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden de formatör bir müdür yardımcısı görevlendirilmesinin yapıldığını vurgulayan Taşdelen, “Bu çalışma da kısmen netleşti. Genelde ilköğretim okul binalarında aynı bahçe içerisinde iki bina varsa birini ilkokul, diğerini ise ortaokula dönüştürdük.”dedi.

            Bu kapsamda, kent merkezindeki Eşrefoğlu İlköğretim Okulu’nun yeni dönemde bir kısmının ilkokul, bir kısmının ise ortaokul olarak hizmet vermeye başlayacağını belirten Taşdelen, diğer okul binalarındaki yeni düzenlemelerle ilgili de şu bilgileri aktardı:

            “Bahçelievler İlköğretim Okulu’nun da bir kısmı ilkokul, bir kısmı ortaokul oldu. Yeni Mahalle’deki  İhsan Kabadayı ile Süheyla Doğu İlköğretim Okulları yeni eğitim yılından itibaren ortaokul olarak hizmet vermeye başlayacak. Beytepe Mahallesi’ndeki Beytepe İlköğretim Okulu da yeni dönemde ortaokul olarak eğitime devam edecek. Ali Akkanat İlköğretim Okulu ise ilkokul olarak eğitimini sürdürecek. Hamidiye Mahallesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu’nun bir kısmı ilkokul, bir kısmı ise ortaokul olarak hizmet verecek. TOKİ’de ise büyük okul binası olması nedeniyle iki şekilde de eğitim vermeye devam edilecek. Kız Meslek Lisesi’nin en son boşattığı, Belediye İş Merkezi’nin yanındaki binayı ise gerekli hazırlıklarını yapıp İmam Hatip Ortaokulu haline dönüştürmeyi planlıyoruz. Bu arada, 1’inci ve 4’üncü sınıfları 10’un üzerinde olan köy okullarını tekrar açmak durumundayız. Burada da yaklaşık 10 köy ortaya çıkıyor. Fasıllar, Sarıköy, Çiftlik, Adaköy, Karadiken gibi köylerde ilkokullar yeniden açılacak. Tabi bunlar bizim belirlememiz ama yeterli değil, Valiliğin de onayı gerekiyor.”

            Okullardaki yeniden yapılanma ile birlikte görev yapacak öğretmenlerin durumlarının da netlik kazanmaya başlayacağını kaydeden Taşdelen, yeni kayıt sistemi ile ilgili de şu bilgileri aktardı:

“Öğretmen durumları bu yıl aynı sistemle devam edecek. Merkezlerde 1’inici sınıfa kaydolacak, yani 66 aylık ile daha yukarıdakiler muhtemelen ilkokul olarak belirlediğimiz kısımlarda kayıt bölgesi olarak düşecek.

            Bu yıl sistem değişikliğinden kayıtlar biraz gecikti, ama muhtemelen Ağustos ayında her şey netleşir. Ortaokulda ise 4’ten 5’inci sınıfa geçen çocuklarımızın kayıt bölgeleri değişecek. Okulların isimlerinde ise herhangi bir yapısal değişiklik olmayacak. Sadece ilköğretim bölümü kaldırılıp, ortaokul ve ilkokul şeklinde değiştirilecek. Yaklaşık bu durum 12 bin öğrenciyi ilgilendiriyor. Sınav sisteminde ise diğer liselere geçişte herhangi bir değişiklik bu yıl için söz konusu değil.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL