ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

İmzanla Zincirleri Kır

            BEYŞEHİR – Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şubesi Başkanı Dr.Mehmet Altuğ, yaptığı açıklamada, “Ayasofya’nın açılmasını isteyen tüm Beyşehirli kardeşlerimizi bu anlamlı eylemimize imzaları ile destek..

İmzanla Zincirleri Kır

 

          BEYŞEHİR – Anadolu Gençlik Derneği Beyşehir Şubesi Başkanı Dr.Mehmet Altuğ, yaptığı açıklamada, “Ayasofya’nın açılmasını isteyen tüm Beyşehirli kardeşlerimizi bu anlamlı eylemimize imzaları ile destek olmaya çağırıyoruz”dedi.
          Altuğ, açıklamasında, İstanbul’un fethinin nişanesi ve Fatih Sultan Mehmet’in bir vakfı olarak 482 yıl boyunca kıyamlara, rükulara ve secdelere evsahipliği yapan Ayasofya Camisi’nin hukuksuz bir şekilde 24 Kasım 1934’te bir oldubittiyle müze haline getirildiğini belirtti.
          Bu dönüşümün milli iradenin hiçe sayılarak Bakanlar Kurulu kararı ile gerçekleştirildiğini savunan Altuğ, “Bu kararı içeren vesikanın doğruluğu bile şüphe götürmektedir. Cumhurbaşkanının imzasının taklit edildiği ve kararname numarasının da geriye dönük olduğu konuşulmaktadır. Velev ki imzalar ve belgeler gerçek dahi olsa bu karar yanlış bir karardır. 24 Kasım 1934’te yapılan bir işleme gerekçe olarak 5 Haziran 1935 tarihli, 2762 Sayılı Vakıflar Kanunu’nmun 17.maddesinin gösterilmesi hukuksuzluğun resmidir.”dedi.
        Dr.Altuğ, Ayasofya Müzesi’nin batıya karşı bir boyun eğişin göstergesi olduğu görüşlerine yer verirken, şöyle devam etti: “Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak geçtiğimiz yıl Ayasofya’nın önünde 50 bin kişi ile namaz kılarak tepkimizi ortaya koyduk, bu sene de imza kampanyasıyla hem Müslüman halkımız hem de tüm dünya Müslüman halkları adına fethin sembolü Ayasofya’nın bir an evvel camiye dönüşmesi için bir imza kampanyası başlatmış bulunuyoruz.
         Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki yeryüzündeki tüm Müslümanlar İstanbul’a bakmaktadırlar. Ayasofya’nın yeniden cami oluşunu beklemektedirler. Bu muştulu haber hakkı üstün tutan anlayışa Yeni Bir dünya’nın kurulmasına giden yolda önemli bir merhale olacaktır. 
         “İmzanla zincirleri kır” kampanyamız ülkemizle sınırlı bir kampanya olarak kalmayacak.Tüm dünya müslümanları için nasıl ki İstanbul ülkemiz sınırlarını aşan bir tarihi bir misyona sahiptir aynı şekilde Ayasofya da İslam ümmeti için önemli bir semboldür. Kudüs davasına,Mescid-i Aksa davasına sahip çıkan müslümanlar elbette Ayasofya’nın şimdiki konumundanda muzdariptirler. 
          Ayasofya Camii’nin minarlerinden okunacak ezanların şehadetleri tüm müslümanların yüreklerinde bir sürur oluşturacaktır. Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu anlayışla dünyanın birçok bölgesinden sivil toplum kuruluşlarıyla ;Bosna-Hersek’ten Malezya’ya,Çeçenistan’dan Filistin’e birçok İslam ülkesi ile Ayasofyamız için irtibata gececeğiz. Ayasofya’ın misyonuna uygun hale getirilmesinin İslam dünyasınınyeniden yükselişinde bir merhale olacağına inanıyoruz. Tüm dünya nüslümanlarını da bu konuda duyarlı olmaya çağrıyoruz.
           Kendini bu coğrafyaya, bu coğrafyayı da kadim bir medeniyetin fütuhat anlayışına bağlayan herkes Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesini arzu etmektedir. Yine biz inanıyoruz ki “İmzanla Zincirleri Kır” kampanyamıza yaşam tarzı nasıl olursa olsun toplumumuzun her kesimi destek verecektir. Çünkü milletimiz Ayasofya Cami’nin bir bayrak gibi özgürlük temsili olduğunun farkındadır. Hedefimiz on milyon imzaya ulaşmaktır.
           Ayasofya mutlaka camiye dönüşecek ve bu mahzun halinden kurtulacaktır. Ayasofya’mızın cami oluşu öncelikle Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesinin bir gereğidir, ikinci olarak İstanbul’un fethinin bir gereğidir, üçüncü olarak milli iradenin tezahürünün bir gereğidir, dördüncü olarak bu ülkenin bağımsızlığının bir gereğidir.
          İstanbul İslam’ın baş şehridir. Sembol şehridir. Ayasofya Camii de İstanbul’un sembolüdür. Fethin sembolüdür. Bir kez cihetini Beytullah’a dönmüş bir yapıdır. Ayasofya Camii’nin minarelerinde ezan sesini yeniden duymak, Ayasofya Camii’nde Âlemlerin Rabbinin huzuruna yeniden durmak tüm Müslümanların arzusudur.
          Ayasofya Camii’nin açılışı her daim haktan yana bir duruşun yeniden İstanbul tarafından kuşanılmasının ilk adımı olacaktır. İstanbul’un Fethinin 560.Yıldönümüne yakışan budur.
          Biz tüm yüreğimizle inanıyoruz ki Ayasofya Camii açılacaktır. Bu vesile ile tüm Türkiye’de başlatılan imza kampanyası Beyşehir’imizde de başlatılmıştır. Ayasofya’ nın açılmasını isteyen bütün Beyşehirli kardeşlerimizi bu anlamlı eylemimize imzaları ile destek olmaya çağırıyoruz.” 
           İmza kampanyasının 17 Mayıs’a kadar devam edeceği bildirildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL