ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kardeşlik İftarında Yetimler Bir Araya Geldi

         BEYŞEHİR-Beyşehir Belediyesi tarafından İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı bir kararla Ramazan ayının 15’inde kabul edilen “Dünya Yetimler Günü” sebebiyle “kardeşlik iftarı” programı düzenlendi.         Beyşehir Gölü sahilindeki..

Kardeşlik İftarında Yetimler Bir Araya Geldi

         BEYŞEHİR-Beyşehir Belediyesi tarafından İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aldığı bir kararla Ramazan ayının 15’inde kabul edilen “Dünya Yetimler Günü” sebebiyle “kardeşlik iftarı” programı düzenlendi.
         Beyşehir Gölü sahilindeki festival meydanında ilçede yaşayan yetim çocuklar ve ailelerinin davet edildiği kardeşlik iftarında yaklaşık bin 500 kişi aynı anda iftar yaptı. İftar yemeğine Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Belediye Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kamil Göksu, İlçe Müftüsü Hüseyin ErdoğanAk Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı, partililer, yetim çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Özaltun ve beraberindekiler yetim çocukları ve aileleriyle aynı sofrada iftar yaparak sohbetler etti, ailelerin dert ve problemlerini dinledi.
        Yemeğin ardından bir konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın almış olduğu bir kararla artık bütün dünyada Ramazan ayının 15’inci gününün Yetimler Günü olarak kabul edildiğini söyledi. Bundan dolayı Beyşehir Belediyesi olarak da yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı, yetim çocukların ve ailelerinin davet edildiği bir iftar yemeği organizasyonu gerçekleştirdiklerini aktaran Özaltun, BeyşehirBelediyesi olarak da bugüne kadar yetim çocukları ile ailelerinin hep yanlarında olduklarını, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini belirtti. “Çocuklar bizim geleceğimizdir. Onlara ayrı bir önem veriyoruz” diye Başkan Özaltun, bugünün kendisi için de ayrı bir anlam ifade ettiğini belirterek, kendi kız çocuğunun da doğum günü olduğunu, böyle anlamlı bir günde yetim çocukları ve aileleri ile bir araya gelmekten çok mutlu olduğunu söyledi.
         Özaltun, konuşmasının ardından yetim çocuklara Kur’an-ı Kerim ve surelerini öğreten birer tablet ile balon hediye ederken, birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL