ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kimsesizler Kaymakamlığın himayesinde

    BEYŞEHİR – İlçe sınırları içersinde oturdukları evlerden toplanan bakıma muhtaç, kimsesi olmayan 25 kişi, Kaymakam Muzaffer Başıbüyük’ün talimatı ile şehir merkezine getirildi. Önce hamamda kişisel temizlikleri yaptırılan kimsesizler,..

Kimsesizler Kaymakamlığın himayesinde

    BEYŞEHİR – İlçe sınırları içersinde oturdukları evlerden toplanan bakıma muhtaç, kimsesi olmayan 25 kişi, Kaymakam Muzaffer Başıbüyük’ün talimatı ile şehir merkezine getirildi. Önce hamamda kişisel temizlikleri yaptırılan kimsesizler, sonrasında berberde tıraş ettirilmesinin ardından karınları doyurulup tepeden tırnağa giydirildi. Ayni ve nakdi yardımların da yapıldığı kimsesizler, daha sonra kent merkezine getirildikleri araçlarla tekrar ikamet ettikleri yerleşim birimlerine götürüldü. Kaymakamlığın şefkat ve yardım elinin uzandığı kimsesizlere yürütülen bu çalışmalarda Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Müftü Mahallesi Muhtarı Ali Uçar ve vakıf çalışanları nezaret etti. Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, yaptığı açıklamada, kimsesiz, bakıma ve yardıma muhtaç olan vatandaşların daha temiz ve ihtiyaçları giderilmiş olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Başıbüyük, destek verdikleri insanların normal insanlar gibi yaşama imkanlarının bulunmadığını belirterek, “Fakat bizim gibi normal yaşantısını devam ettiren insanların bu vatandaşlarımız gibi olmayacağını hiç kimse garanti edemez ve bilemez” dedi. 
        Bu insanlara sahip çıkılmasını isteyen Başıbüyük, şunları kaydetti: “Beyşehir halkının da bu insanlara yardımcı olduğunu biliyor ve görüyoruz. Bu kişileri toplumdan dışlamadan, elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olarak kaynaşma ve dayanışma içerisinde birlikte yaşamamız gerekiyor. Tepeden tırnağa giydirdiğimiz vatandaşlarımız için ayni ve nakdi her türlü yardımlar yapılmaktadır. İlçe merkezinde bir araya getirdiğimiz bu kişiler genelde eşi, dostu, akrabası olmayan kimsesiz insanlardır. Bu kişilerin evlerine gidip onları tek tek tespit ediyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL