ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Metro Konya’nın Gücünü Artıracak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe yatırımlarını başlatarak muhtarlarla buluştuğu İlçe Meclisi programlarına Karapınar ve Emirgazi’de devam etti. İlk olarak Emirgazi’de muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir..

Metro Konya’nın Gücünü Artıracak

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe yatırımlarını başlatarak muhtarlarla buluştuğu İlçe Meclisi programlarına Karapınar ve Emirgazi’de devam etti. İlk olarak Emirgazi’de muhtarlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun müjdesini verdiği metro yatırımının öneminden bahsetti. Konya merkezde yapılacak metro tamamlandığında Konya belediyelerinin gücünün daha da artmış olacağını kaydeden Başkan Akyürek, “Konya merkezde 3 milyar liralık hükümet yatırımı Konya’nın her yerinde belediye yatırımlarını artırmış olacak. Böylece Anadolu şehirleri arasında Konya olarak liderliğimiz perçinlenmiş olacak. Metro için 120’ye yakın yeni taşıt alımını Büyükşehir Belediyesi, tünel hatlarını Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Mevcut raylı sistem hattımız metro tamamlanıncaya kadar çalışacak. Ayrıca Adliye-Alaaddin Hattı tarihi bölgede olduğu için cadde tramvayı olarak hizmet vermeye devam edecek. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yeni cadde tramvayı hattı yapımını biz üstleneceğiz. Mevcut tramvaylar orada kullanılacak. Böylece Konya merkezde çok önemli bir aşamayı gerçekleştirmiş olacağız. Konya belediyecilik tarihinin en önemli 10 yatırımını son 10 yılda gerçekleşterdik. Metro yatırımı ile Konya merkezdeki yatırımlar taçlandırılmış olacak. Konya’mız adına Sayın Başbakanımıza, bakanımıza ve hükümetimize teşekkür ederim” dedi. Programda Büyükşehir Belediyesi’nin Emirgazi İlçesi’ndeki yatırımları hakkında bilgi vererek muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, daha sonra AK Parti Milletvekili Adayları Halil Etyemez, Mustafa Kaya, Emirgazi Belediye Başkanı Nurişen Koçak, Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ Genel Müdürlüğü yöneticileri ile Turgut Özal Caddesi’nde ana cadde tanzim çalışmasını başlattı.
         BAŞKAN AKYÜREK KARAPINAR YATIRIMLARINI İNCELEDİ
         Daha sonra Karapınar İlçesi’ne geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada da ana cadde tanzim çalışması ve yol yapım çalışmasını başlatarak Büyükşehir Belediyesi’nin Şehir Konağı inşaatında incelemelerde bulundu. Karapınar Meclisi’nde Meclis üyeleri ve muhtarlarla buluşan Başkan Akyürek, Konya’nın her bölgesinde Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve makinalarının hizmet verdiğini söyledi. Konya genelinde 108 alt merkezde itfaiye birimlerini oluşturduklarını, 31 ilçenin itfaiye taşıtlarını yenilediklerini kaydeden Başkan Akyürek, KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün de 38 alt merkezde hizmet verdiğini vurguladı. Programda Büyükşehir Belediyesi’nin Karapınar yatırımlarını anlatan ve muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mustafa Kaya ve Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka ile birlikte Gönüllü İtfaiyecilere sertifikalarını ve kartlarını verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL