ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Nakil Kurslarına Yoğun İlgi

BEYŞEHİR – Kurban bayramına sayılı günler kala Beyşehir’de de kurbanlık taşıma trafiği hareketlenirken, yetiştiriciler ve nakliyeciler cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmamak için açılan nakliye kurslarına akın ediyor.        Beyşehir..

Nakil Kurslarına Yoğun İlgi

BEYŞEHİR – Kurban bayramına sayılı günler kala Beyşehir’de de kurbanlık taşıma trafiği hareketlenirken, yetiştiriciler ve nakliyeciler cezai müeyyidelerle karşı karşıya kalmamak için açılan nakliye kurslarına akın ediyor.
        Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açtığı “hayvanların nakilleri sırasında refahı ve korunması” kursuna  150’ye yakın kursiyer katıldı. Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda verilen 2 saat süreli kursa katılıp sertifika almak için kayıt başvurusu masasında sıraya girenler, yapılan sınav sonunda başarı göstermesi halinde belge almaya hak kazanıyor.
        Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, gazetecilere yaptığı açıklamada,  kurban bayramının yaklaşması ile birlikte bölgede hayvan nakillerinin de başladığını söyledi. Hayvan nakillerinin yapılabilmesi için nakliye edenlerin hayvan nakil belgesine sahip olması gerektiğini vurgulayan Karşıyaka, ayrıca sürücü bakıcı ve celeplik belgelerinin de araçlarda bulundurulmasının zorunlu olduğunu anımsattı.
        Bu belgelerin olmaması halinde hayvanların nakledilemeyeceği uyarısında bulunan Karşıyaka, Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün yetki devri yapmasının ardından bu kursu Beyşehir’de de düzenlemeye başladıklarını, kurslara Beyşehir’in yanı sıra, Seydişehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerinden de yoğun bir katılım olduğunu söyledi.
        Kursun başladığı anlarda başvuru sayısının 140’a ulaştığını, eğitim sırasında bile başvuru almaya devam ettiklerinden bu sayının daha da artacağını umduklarını vurgulayan Karşıyaka, “Bu kurslarda vatandaşlarımıza hayvan nakilleri esnasında kamyon vb.araçlardaki olması gereken şartlar nedir, bakıcıların da nelere dikkat etmeleri gerekir, hayvanların sağlıklı, refah içerisinde nakledilmesi için neler lazım, bu gibi konularda kursiyerlerimizi bilgilendiriyoruz. Buradaki asıl amaç; hayvanların eziyet çekmeden sağlıklı bir şekilde gidecekleri illere nakledilebilmesidir.”dedi.
         Kursun bitmesinin ardından bu konuda yapılan denetim ve kontrollerin daha da sıklaşacağının altını çizen Karşıyaka,  yol kontrollerinde kurslarda verilen belgelerin olup olmadığı hususlarını arayacaklarını söyledi.  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL