ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Park halindeki kamyonet yandı

BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi, Otogar Caddesi No.5’teki tek katlı evin önünde park halinde duran  42 H 8439 plakalı kamyonet, saat 04.00 sıralarında kendiliğinden hareket ederek binanın duvarına..

Park halindeki kamyonet yandı

BEYŞEHİR – Edinilen bilgiye göre, Bahçelievler Mahallesi, Otogar Caddesi No.5’teki tek katlı evin önünde park halinde duran  42 H 8439 plakalı kamyonet, saat 04.00 sıralarında kendiliğinden hareket ederek binanın duvarına çarptıktan sonra  alev aldı. Kısa sürede büyüyen alevler aracın kabin kısmını sararken, evin çatısını da sıçradı. Araç yangını, yoldan tesadüfen geçen bir yolcu otobüsünün sürücüsünün alevleri görerek yol üzerinde durmasıyla fark edildi. Sürücü, korna çalmasına rağmen ev içerisindekileri uyandıramayınca durumu itfaiyeye bildirdi.

Beyşehir Belediyesi’ne ait itfaiye araçları adrese sevk edilirken, görevliler önce evde yangından habersiz olan araç sahibi Muhammet Sarı, eşi ve çocuğunu  uyandırarak ikametin dışına çıkardı. Ardından alevlere müdahale etti. Araçtaki yangınla birlikte evin çatısına da sıçrayan alevler bir süre devam eden müdahalenin ardından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kamyonet sürücüsü Muhammet Sarı ve ailesi, uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadı. 

İtfaiye görevlileri, araç yangınını İzmir yönüne seyir halinde olan bir yolcu otobüsü sürücüsünün görerek kendilerine haber verdiğini belirterek, “Otobüs sürücüsü yolda durarak evdekileri uyandırmak istemiş ama kalkan olmayınca bize haber vermiş. Geldiğimizde araç alev alev yanıyordu, alevler çatıyı da tutuşturmuştu. Önce aileyi dışarıya çıkardık. Ardından  müdahale  ederek yangını  söndürdük.”dedi.

Görevliler, araç yangınının sebebi ile ilgili olarak ise, evin önünde park halinde olan aracın elektrik kontağından şaşe alarak kendiliğinden yürümesi ve evin duvarına çarpması sonucu ateş alıp yanmaya başladığı yönünde bilgi verirken, “Aküden şaşe almış, araç vitesteymiş” dedi.

Kamyonetin kabin kısmı çıkan yangın sonucu tamamen yanarak araç kullanılamaz hale geldi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL