ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Seydibey büyüyor

            BEYŞEHİR – Seydibey Dondurulmuş Parmak Patates Fabrikası Genel Müdürü İlker İhsan Çabukol, 2009 yılında hizmet vermeye başlayan tesislerde 12 bin ton olan hammadde alımının..

Seydibey büyüyor

 

          BEYŞEHİR – Seydibey Dondurulmuş Parmak Patates Fabrikası Genel Müdürü İlker İhsan Çabukol, 2009 yılında hizmet vermeye başlayan tesislerde 12 bin ton olan hammadde alımının bugün 80-85 bin ton seviyelerine çıktığını söyledi. Çubukol, Seydibey Tesisleri’nin yapıldığı andan itibaren yüzde yüzlük kapasiteye ulaşmış ilk tesis olduğunu belirtti. Tesisleri ziyaret eden Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Bayavşar Belde Belediye Başkanı Polat Yetkin ve beraberindeki heyete fabrikayı gezdiren ve çalışmalar hakkında bilgi veren Çabukol, dünya normlarında bu hızla bitirilmiş ilk tesis olarak bu alanda öncü olduklarını vurguladı.Fabrika olarak kapasiteyi yüzde yüzün üzerine çıkarmayı planladıklarını anlatan Çabukol, bunun dışında bölgede yetiştirilmesi mümkün olan sebzelerin dondurulması işlemleriyle ilgili bazı yatırımları da hayata geçireceklerini söyledi.

            SIRADA PATATES NİŞASTASI ÜRETİMİ VAR…

         Patates nişastası ile ilgi bazı çalışmaların  yapılacağını aktaran Çabukol, “Seydibey yöredeki tarım ürünlerinin yetiştirildiği ve değerlendirildiği bir fabrika olacak. Çıktığımız yolda destek veren herkesin  bu büyüme payımızda katkısı var. Patates nişastası dediğimiz ürünü üreten bir fabrika ülkemizde bulunmuyor.  Bu manada da bu alanda tek fabrka olmuş olacağız. Konya Şeker’in bir geleneği olarak sadece bir işi yapmış olmak çin değil, sektöre yön vermek için ve söz sahibi olmak için yapmış oluyoruz. Bu bağlamda da bölge insanına katkı sağlamak için üretime de geçmiş olacağız. Hem yurt içinde hem de yurtdışında takdirle karşılanan büyük bir tesis olduk. İlk kurulduğumuz 2009’da 12 bin ton hammadde alımı yapılırken, şimdilerde ise 80-85 bin ton arasında bir alım yapıyoruz ki, bu da rakamların ne kadar artmış olduğunu gösteriyor”dedi.
      Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ziyaret sonrası yaptığı değerlendirmede, işin güzel olan tarafının bölgenin ihtiyacına tam manada cevap veren bir fabrikanın olması olduğunu belirtirken, “Toprağı olmayan insanların da istihdam edilmesi, topyekün kalkınmanın sağlanması adına çok güzel bir olgudur”dedi.
       Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise, Seydibey tesislerinin bölge için çok önemli olduğunu vurguladı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL