ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Son Gün Yoğunluğu Yaşanmadı

                                                              BEYŞEHİR-Genel sağlık sigortası gelir testi yaptırmak için son gün olan dün Beyşehir’de başvuru yoğunluğu yaşanmadı.          Vize tarihleri dolan yeşil kartlılar ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) kaydı..

Son Gün Yoğunluğu Yaşanmadı

 

                                                  

         BEYŞEHİR-Genel sağlık sigortası gelir testi yaptırmak için son gün olan dün Beyşehir’de başvuru yoğunluğu yaşanmadı.

         Vize tarihleri dolan yeşil kartlılar ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nda (SGK) kaydı bulunmayanların gelir testi yaptırmaları için son müracaat tarihi olan 29 Şubat geride kaldı.

         Başvuruların son gününde Beyşehir Hükümet binasında oluşturulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren birimde, fazla bir yoğunluk gözlenmedi. Gelir testi yaptırmak için son günü bekleyenlerin çoğu ise mazeret olarak sağlık nedenlerini ileri sürdü.

         1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren zorunlu genel sağlık sigortası kapsamında gelir testi yaptırması gereken yeşil kartlı ve SGK’da kaydı bulunmayan vatandaşların 29 Şubat mesai bitimine kadar kuruma gelerek gelir testi başvurusunda bulunması gerekiyordu. Başvuruda bulunmayan kişiler geliri asgari ücretin iki katı olarak değerlendirilecek ve bunlardan 213 lira aylık prim ödemesi istenecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL