ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Su Şişesini Kaçırınca Gölde Kayboldu

Beyşehir – İlçemizde serinlemek amacıyla girdiği gölde gözlerden kaybolan 18 yaşındaki gençten 17 saattir haber alınamıyor. Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Yeşildağ beldesi, İskele Sarpça mevkisine arkadaşlarıyla birlikte piknik amacıyla giden..

Su Şişesini Kaçırınca Gölde Kayboldu

Beyşehir – İlçemizde serinlemek amacıyla girdiği gölde gözlerden kaybolan 18 yaşındaki gençten 17 saattir haber alınamıyor.

Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan Yeşildağ beldesi, İskele Sarpça mevkisine arkadaşlarıyla birlikte piknik amacıyla giden ve  göle giren 18 yaşındaki lise öğrencisi Zeki Cansu, yüzerken dün saat 16.30 sıralarında gözden kayboldu.Gölde kaybolan genci bulmak için göl kıyısında arama çalışmaları başlatıldı.

PİKNİK İÇİN GÖL KIYISINA GİTMİŞLER…

Yeşildağ beldesinde yaşayan 3 arkadaşı ile birlikte göl kenarında piknik yapan Cansu, bir süre sonra arkadaşlarıyla birlikte serinlemek amacıyla göle girdi. Arkadaşlarının beyanına göre, gölde eline aldığı boş pet su şişesi yardımıyla yüzdüğü bildirilen Cansu, göl üzerinde uzun mesafe yüzdükten sonra dinlenmek amacıyla yaklaştığı bir balıkçı kayığına tutunduktan sonra sahile doğru yüzmek istedi. Ancak, su üzerinde bıraktığı elindeki pet şişeye tekrar uzanamadığı belirtilen Cansu, göl üzerinde suya batarak gözden kayboldu.

DALGIÇLAR VE BALIKÇILAR SEFERBER OLDU

Sahile gelen arkadaşlarının koşup yardım etmek istemesine rağmen sudan çıkarılamayan ve gölde kaybolan genci bulmak için Jandarma’ya haber verilmesinin ardından yöredeki balıkçılar motorlu tekneleriyle su derinliklerine uzun sırıklar uzatarak arama çalışmalarına başladı. Arama faaliyetlerine Beyşehir’den gelen İlçe Belediyesi bünyesindeki dalgıç ekipleri de katıldı.  Görgü tanığı bir kişinin gösterdiği noktada arama çalışmalarını  yoğunlaştıran su altı arama ekipleri, uzun süre yürüttüğü faaliyete rağmen netice elde edemedi.

ARAMA ÇALIŞMALARI KIYIYA 50 METRE MESAFEDEKİ DERİNLİKLERDE SÜRÜYOR

 

4 metre su derinliği olduğu belirtilen sahile yaklaşık 50 metre mesafede yapılan arama faaliyetlerini avcılar tekneler üzerinden göl derinliklerine bir süre sonra ağ atarak da sürdürdü. Havanın kararması ile birlikte çalışmalar geç saatlere kadar devam etti. Kayalık alandan projektör tutularak  akşam saatlerinde de süren  arama çalışmaları gece saat 24.00’e kadar sürdü. Ardından çalışmalara sabah saatlerinde devam edilmek üzere ara verildi.   Arama çalışmalarına olay yerine giderek nezaret eden Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir ile birlikte İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, kayıp gencin akrabası olan Yeşildağ Belde Belediye Başkanı Mustafa Ünlü de gencin yakınları ve vatandaşlarla birlikte kıyıdan izledi.Kayıp gencin yakınları arama çalışmaları esnasında sinir krizi geçirince 112 sağlık görevlileri müdahale etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL