ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tavşanlara Jandarma sahip çıktı

        BEYŞEHİR – Göle kıyısı olan Gölyaka beldesi yakınlarında bulunan Eşek Adası’na geçtiğimiz yıllarda bırakılan tavşanlar zamanla çoğaldı. Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgede yiyecek sıkıntısı çekmeye..

Tavşanlara Jandarma sahip çıktı

        BEYŞEHİR – Göle kıyısı olan Gölyaka beldesi yakınlarında bulunan Eşek Adası’na geçtiğimiz yıllarda bırakılan tavşanlar zamanla çoğaldı. Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü bölgede yiyecek sıkıntısı çekmeye başlayan tavşanlara Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı Timleri sahip çıktı. 
        Beyşehir Gölü Milli Parkı’nı ve göldeki su ürünlerini korumakla görevli Jandarma Asayiş Bot Timi görevlileri, bölgedeki balıkçıların da gönüllü olarak katıldığı yardımlarıyla ilçe merkezinden götürdüğü yemleri tavşanların mekanındaki doğal yaşam alanlarına bıraktı. Jandarma görevlileri ve balıkçılar, adada açık alanlar üzerine, tavşanların yaşadığı yuvalara ve değişik noktalara yem bıraktı. Yiyeceklerin bırakıldığı sırada bazı tavşanların sağa sola koşturması ilginç görüntüler oluşturdu.
         Jandarmanın çalışmasına katılan balıkçı Veli Çot, jandarma ekiplerinin adadaki tavşanlara yem vermek için Eşek Adası’na geldiğini belirterek, “Jandarmaya yaptığı bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de kendilerine gönüllü olarak yardımcı olduk. Adada açlıktan dolayı ölen tavşanlar var. Kış şartlarından dolayı bitki örtüsü yeterli gelmiyor ve kıtlık var. Önceden bu ada boştu, bir iki arkadaş tavşan atınca bunlar burada türedi. Şimdi sayıları 70-80 kadar olmuştur” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL