ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tüfek Sektörü “Yivli Üretim” İstiyor

BEYŞEHİR-Beyşehir’de av tüfeği sektörünün sorunları masaya yatırıldı. Beyşehir Anamas Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, ilçeye bağlı Huğlu, Üzümlü beldelerinde av tüfeği üretimi yapan silah sektörü temsilcileri ile..

Tüfek Sektörü “Yivli Üretim” İstiyor

BEYŞEHİR-Beyşehir’de av tüfeği sektörünün sorunları masaya yatırıldı.

Beyşehir Anamas Otel’de gerçekleştirilen toplantıda Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, ilçeye bağlı Huğlu, Üzümlü beldelerinde av tüfeği üretimi yapan silah sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mustafa Özdemir, Beyşehir İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Sefa Mercan, Huğlu Belde Belediye Başkanı Fehmi Tekin, Üzümlü Belde Belediye Başkanı Salih Şenoğlu, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Metin Aknarçay, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Ömer Kızılkaya, bazı kurum amirleri ile av tüfeği imalatçısı 50 üretici katıldı.

Yaklaşık iki saat süren toplantıda tüfek üreticilerinin sorunları tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Türk Savunma Sanayii’ne gerekli malzemelerin temininde kendilerine fırsat verilmesi durumunda bunu kolaylıkla karşılama kapasitelerinin olduğunu belirten silah üreticileri, yivli tüfek üretimi için bölgedeki üreticilere izin verilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca CIP ve SAAMİ’den akredite bir test laboratuvarının TSE tarafından Konya’da kurulması durumunda bölgedeki üretimin standardının yükseleceği ve ihracatta karşılaşılan birçok problemin aşılacağı belirtildi.

Vali Aydın Nezih Doğan ise, tüfek üreticilerinin isteklerinin büyük bir kısmını zaten bildiğini ve takip ettiğini belirterek, talep edilen test laboratuarı konusunun da takipçisi olacağını söyledi.

Büyüyerek markalaşmanın önemini vurgulayan Vali Doğan, bunu başarmanın yolunun hem kalitede, hem de resmi prosedürde devletin belirlediği kurallara titizlikle uyarak küçük firmaların güçlerini birleştirmesinde olduğunu da belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL