ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yolcu Otobüsü Devrildi 8 Yaralı

              BEYŞEHİR – Beyşehir’de, yolcu otobüsü kar ve tipi nedeniyle yoldan çıkarak tarlaya devrildi. Kazada 8 kişi yaralanırken, yolculardan biri sıkıştığı yerden uzun uğraşların..

Yolcu Otobüsü Devrildi 8 Yaralı

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir’de, yolcu otobüsü kar ve tipi nedeniyle yoldan çıkarak tarlaya devrildi. Kazada 8 kişi yaralanırken, yolculardan biri sıkıştığı yerden uzun uğraşların ardından güçlükle çıkarılabildi.
            Edinilen bilgiye göre, Konya’dan İzmir seferini yapan Ahmet Büyükyaşamış (57) idaresindeki 38 YN 973 plakalı yolcu otobüsü, Konya Beyşehir Karayolu Çukurağıl köyü yakınlarında ilçe merkezine yaklaşık 27 kilometre mesafede kar yağışı ve yoğun tipi altında kontrolden çıktı. Yoldan çıkarak şarampole yan yatan otobüs içerisinde bulunan ikinci şoför Mehmet Kartal, muavin Muhammet Kızılkaya ve çoğu öğrenci olan yolculardan Hüseyin Necdet Kum, Merve Arslankaya, Bilal Çetin, Berna Oran, Damla Kayabaşı ve Onur Hızıroğlu yaralandı. Yaralılar, yan yatan otobüsün tavanından çıkarak ambulanslara alınırken, sağlık görevlileri ve itfaiye ekipleri oturduğu koltuk altında sıkışan Damla Kayabaşı’nı çıkarmak için seferber oldu. Otobüsün ön kapısı açılmayınca ön camı balyozlarla kırılarak, yoğun tipi altında uzun uğraşların ardından yaralı yolcu sıkıştığı yerden çıkarılarak sedyeye alındı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
            Otobüs sürücüsü ilk kez başına bir kaza geldiğini belirtirken, aracın kar yağışı ve tipi nedeniyle kayarak yoldan çıktığını ve tek tesellisinin araçta çok fazla yolcu bulunmaması olduğunu söyledi. Sürücü, kendisi de dahil otobüste toplam 10 kişi bulunduğunu belirtti. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL