ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Engelli öğrenciler Kaymakamı ziyaret etti

   BEYŞEHİR – Avşar Mahallesi, TOKİ İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı orta ağır otizm şubesi öğretmeni Hatice Gülbaşı ve sınıf öğretmeni Hacı Yusuf Yoldaş, engelli öğrenci ve velileri ile birikte..

Engelli öğrenciler Kaymakamı ziyaret etti

 

 BEYŞEHİR – Avşar Mahallesi, TOKİ İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı orta ağır otizm şubesi öğretmeni Hatice Gülbaşı ve sınıf öğretmeni Hacı Yusuf Yoldaş, engelli öğrenci ve velileri ile birikte Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ü makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Başıbüyük, “Engellilerimize toplum olarak her zaman sahip çıkmak, onları engellerinden dolayı dışlamadan, kendilerine en iyi imkanları sunarak topluma yararlı, üreten fertler olmalarını sağlamalıyız. Ama maalesef engellilerimizi göremeyen gönül engellilerimiz var.”dedi.

Engellilerin acınmaya değil, samimiyete, sevgiye ve ilgiye ihtiyacı olduğunu belirten Başıbüyük, şöyle devam etti:

“Bazı engellilerimiz doğuştan engelli olabildikleri gibi bazıları da sonradan engelli olabiliyor. İşte bu gerçekten yola çıkarak her insanın bir engelli adayı olduğunu kesinlikle unutmamamız lazım. Engelleriyle yargıladığımız, önemsemediğimiz veya küçümsediğimiz bir engellinin durumuna kendimiz veya bir yakınımızın da gelebileceğini her zaman hatırlamalıyız. Ben özellikle engelli evlatlarına her zaman büyük bir sevgi ve ilgiyle yaklaşan anne ve babalara teşekkür etmek istiyorum”

Öğretmen ve öğrenci velileri ise, Kaymakam Başıbüyük’e kendilerine gösterdikleri ilgiden ve engellilere verdiği önemden dolayı teşekkür etti. Zihinsel engelliler sınıf öğretmeni Hatice Gülbaşı, engellilerin de toplumun bir parçası olduğunu ve görmemezlikten gelinmeden topluma kazandırılmaları gerektiğini belirtti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL